Vinterväghållning

Listar alla artiklar taggade med: Vinterväghållning

Foto: Tommy Holl, arkiv

Så ska Trafikverket bli bättre på vinterväghållning

Your Image Description
När Sveriges Åkeriföretag (SÅ), Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana och Trafikverkets ansvariga chefer för vägsystem och underhåll nyligen träffades på ett dialogmöte lyftes den senaste vintersäsongens massiva kritik från åkerinäringen. Enligt SÅ är Trafikverket ”insiktsfulla” över att vinterväghållningen inte fungerat som förväntat.
I ett mejl till tidningen Proffs berättar SÅ om en rad konkreta åtgärder som Trafikverket redan idag har vidtagit – och sådant som man kommer att vidta i framtiden.

Gjensidige: Dubbelt så många kollisionsskador – ”Trafikverket har ett stort ansvar”

Försäkringsbolaget Gjensidige förklarar att det snabbt skiftande vintervädret innebär mer utmanande körförhållanden än vanligt. Bolaget menar att antalet kollisionsskador har ökat med nästan hundra procent den här vintern jämfört med föregående vinter. Allt enligt Gjensidiges egen statistik över anmälda skador.
Men beror olyckorna endast på förarnas slarv och oförmåga? "Trafikverket också ett stort ansvar att se till att vägarna är säkra att köra på", säger Markus Ljungblad, skadechef hos Gjensidige Försäkring.