Trux

Listar alla artiklar taggade med: Trux

”Spännande och roliga utmaningar” ligger framför 35-årsjubilerande Trux

I år firar Trux AB 35 år i branschen. Från det att Axel Sandstedt tog fram de första frontskydden har företaget vuxit och blivit marknadsledande inom området frontskydd för tunga lastbilar i Europa, men vägen dit har inte varit spikrak, skriver företaget i ett pressmeddelande.

TRUX har fått ny platschef – Ulf Göransson

Ulf Göransson säger att han verkligen ser fram emot att få jobba med Trux. - Det känns otroligt kul och spännande, säger han. Den 1 mars tillträdde han som ny platschef efter Hasse Olsson som går i pension.

Trux tillbaka i Färila

Trux som tillverkar frontskydd och ljusbågar i aluminium, har flyttat tillbaka hela sin verksamhet till Färila. Flytten blev lyckad, säger de i ett pressmeddelande.

Trux i Ljusdal får nya ägare

Extendokoncernen köper Trux AB. Det meddelar Kjell Jonsson, ägare till Extendokoncernen och Christer Fransson, ägare till Trux i ett gemensamt pressmeddelande på tisdagen.
Affären är klar och övertagandet sker i månadsskiftet oktober/november 2016.

Trux-prylar till nya Streamline

Nu rullar Trux ut sitt tillbehörssortiment av frontskydd och ljusbågar till Scanias nya Streamline.

Trux grundare Axel Sandstedt är död

Den store entreprenören Axel Sandstedt, som byggde upp både Exte och Trux till världsledande företag, avled den 1 juni efter att ha kämpat mot cancer en längre tid.

Det ska vara svenskt – i Tanzania

Det nya året börjar bra för Trux. En stor beställning på Offroad-frontskydd har precis skeppats till Scania i Tanzania.
Sex av världens tio snabbaste växande ekonomier finns i Afrika. Och det "tåget" tänker Trux inte missa.

Offroad frontskydd till nya Actros

Trux har tagit fram ännu ett frontskydd i aluminium till nya Mercedes Actros, denna gång för lastbilar som kräver hög markfrigång.

Trux samarbetar med tyska Jumbo-Fischer

Trux AB i Ljusdal, som tillverkar ljusbågar och frontskydd i aluminium till tunga lastvagnar, har inlett ett samarbete med det tyska företaget Jumbo-Fischer. Detta för att kunna möta den stigande efterfrågan av aluminiumprodukter på den tyska marknaden.

Trux fyller 25 år

I år är det 25 år sedan det första frontskyddet från Trux såg dagens ljus. Idag har Trux blivit ett begrepp i branschen, men vägen dit har varit allt annat än rak.