Nollvision

Listar alla artiklar taggade med: Nollvision

Zhero – för ökad trafiksäkerhet

Nu kraftsamlar Trafikverket och en rad andra aktörer för ökat engagemang i trafiksäkerhetsfrågor genom att lansera initiativet Zhero. Alla behöver hjälpas åt för att vi ska nå Nollvisionen. Trafiksäkerhet är en samhällsfråga där alla tjänar på att bidra – både organisationer och privatpersoner.
VBG onspot

Trepunktsbältet firar 60-årsjubileum

Än i dag ses säkerhetsbältet som världens viktigaste säkerhetsinnovation genom tiderna och uppskattas ha räddat mer än en miljon liv. Trots detta är det alldeles för många lastbilschaufförer som slarvar med att använda denna enkla uppfinning.
Daf

DSV investerar i alkobommar i Jönköping och Landskrona

Under tiden trafikverket drar på arbetet med att installera alkobommar i landets hamnar, går transport- och logistikjätten DSV i bräschen för att minska risken att släppa ut onyktra förare i trafiken. Genom att investera i en så kallad alkobom på sin nya anläggning i Jönköping, tar DSV ett viktigt ansvar trafiksäkerheten.
Daf

Anläggningsbranschen: ”Alla ska komma hem från en dag på jobbet”

Häromdagen skrev de tre högst ansvariga för en stor del av den svenska anläggningsbranschen på ett historiskt dokument med målet noll allvarliga arbetsplatsolyckor efter 2016. "Alla ska komma hem från en dag på jobbet i vår bransch" förklarar de.

Budi 2021