LO

Listar alla artiklar taggade med: LO

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gör gemensam sak med regionpolitiker Jeanette Schölin från samma parti, i en debattartikel som riktar skarp kritik mot LO och Socialdemokraterna.

Debattartikel

”LO och Socialdemokraterna borde skämmas”

LO ger bort över 50 miljoner kronor av medlemmarnas pengar till Socialdemokraternas valkampanj trots att över hälften av medlemmarna säger nej. Vänskapskorruptionen mellan LO och Socialdemokraterna måste få ett slut och Sverigedemokraterna kräver lagstiftning, enligt dansk modell, mot denna korruption. LO-kollektivet är inte enbart en plats för Socialdemokrater. Så inleder partiledare Jimmie Åkesson (SD) och regionpolitiker Jeanette Schölin (SD) sin gemensamma debattartikel.

Thomas Morell i interpellation med nya näringsministern om PostNord

Riksdagsledamot Thomas Morell (SD) har vid flertalet tillfällen i interpellationer i riksdagen lyft Postnords inblandning i otillåtna och olagliga händelser, då med näringsminister Ibrahim Baylan (S) som motpart. Då har svaret varit att regeringen utgår från att ”statliga företag föregår med gott exempel”. Det ska dock tilläggas att regeringen har fört dialog med Postnord om just detta. Nu har vi en ny näringsminister i Karl-Petter Thorwaldsson (S) som har facklig bakgrund. Kommer han att svara annorlunda än föregångaren?
  Ibland  ger sig ledningen också ut på ”golvet”. Här är det Johnny ”Berra” Berntsson, vd på Nickes Åkeritjänst, som gjort precis det. Foto: Nickes Åkeritjänst.

Nickes Åkeritjänst AB: Det går visst att driva ett svenskt bemanningsföretag

Begreppet bemanningsföretag ger många en dålig smak i munnen. Genom åren har vi sett exempel på bemanningsföretag för exempelvis chaufförer där verksamheterna lämnat allt, eller i varje fall mycket, att önska både i kvalitet, arbetsmiljö och transparens. Utländska bemanningsföretag har blivit fler och erbjuder utländska förare till ett minst sagt överkomligt pris. Går det att driva ett konkurrenskraftigt, svenskt bemanningsföretag idag med de kostnader det innebär?