LKW

Listar alla artiklar taggade med: LKW

LKW om cabotageärendena: ”Vi har lärt oss en läxa”

Två LKW Walter-ekipage stoppas av trafikpolisen i Helsingborg. Båda blir misstänkta otillåtna cabotage. En av åkarna vägrar betala och när klampen senare låses upp, lämnar ekipaget platsen för att lossa godset trots att inga pengar betalats. LKW Walter berättar hur de agerat och att även de lärt sig av det inträffade.
Hultsteins

LKW-åkare smet utan att betala när klampen togs av

En av trafikpolisens bilinspektörer i Helsingborg vinkar in ett bulgariskt trailerekipage. Bakom hänger en LKW-trailer. Föraren hävdar att han kör kombitrafik, men eftersom det mesta i dokumentväg är fel, landar det hela i ett otillåtet cabotage, något som åkeriet motsatte sig med all önskvärd tydlighet. Och innan det ärendet är avslutat, blir LKW Walter föremål för ytterligare ett otillåtet cabotage.
VBG onspot

Två förare i samma lastbil – ingen fick köra

En ledig chaufför och tillika Proffsläsare, promenerade i morse med sin hund längs polishuset i Helsingborg. Utanför myndigheten noterar han ett bulgariskt lastbilsekipage med hjulklampar. Han fotograferar ekipaget och skickar bilden till redaktionen, med den korta frågan, "Vad har hänt här, tro?".

Aspök
TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Inget semestertempo hos Skånepolisen

Tre olagliga cabotage på två veckor

Sommar- och semestertider betyder ofta att polisens övervakningsarbete går på sparlåga. Men faktum är att det trots allt avslöjas en rad oegentligheter i trafiken. Bara i och runt Helsingborg har man på senare tid tagit tre ekipage som sysslat med olaga cabotagetrafik.

Aspök