Krig

Listar alla artiklar taggade med: Krig

Foto: Pierre Kjellin och till höger foto av Joel Thungren, Försvarsmakten.

Svenska Fordonsbranschen: ”Därför vill vi att våra verkstäder deltar i civilförsvaret”

Den 18 januari tog regeringen det första steget mot ett införande av civilplikten då man beslutar om att återaktivera denna. I en krigssituation kommer de medborgare och verksamheter som ingår i civilplikten att bli centrala för att vårt samhälle ska kunna fortsätta att utföra den allra viktigaste och livsnödvändiga servicen för alla oss medborgare. Det handlar om allt från livsmedelsförsörjning till sjukvård och omsorg.
Förra veckan levererade Furåsen Maskin AB tre fordon till Ukraina. På bilden ser vi Azovbataljonen i Druzhvika. Alen Stefanac näst längst till höger. Foto: Privat.

”Klart att lastbilen ska till Ukraina”

Ukrainas trupper behöver fordon både för transporter av krigsmateriel och personal, men även för att flytta döda kroppar. Alen Stefanac har som volontär engagerat sig i just detta och när frågan kommer upp om någon har en tung lastbil att skänka eller sälja för en billig peng, visar det sig att den finns i Jönköping. Åkaren och ägaren Johan Kullgren lägger upp ett inlägg på Truckers Paradise om projektet och gensvaret är fantastiskt. ”Klart att lastbilen ska till Ukraina!”