Kammarrätten

Listar alla artiklar taggade med: Kammarrätten

Samskip Sia överklagar kammarrättens dom

Nu står det klart att Samskip Sia överklagat kammarrättens dom – en dag innan domen vann laga kraft.

Samma speditör, en dag, tre klampar

Under eftermiddagen tisdagen den 7 december får Eskilstunas yrkestrafikgrupp låna Tumba Husvagnars uppställningsplats nära riksväg 56, Gröndal, något gruppen är tacksamma för. Det dröjer inte länge förrän en bekant kombitransportörs ekipage dyker upp och vinkas in. Innan dagen är över står tre av speditörens ekipage klampade.

Arctic Paper efter Samskip Sia-domen:

”Vi begär detaljerad rapport av Samskip”

Arctic Paper får genom Proffs kännedom om kammarrättens dom mot Samskip Sia och säger att transporterna mellan Grycksbo och Katrineholm redan tidigare diskuterats och att Samskip då har lagt fram sin uppfattning. En uppfattning som kammarrätten inte delar. Arctic Papers juridiska avdelning ska läsa domen och man ska begära en detaljerad rapport av Samskip. ”Sedan kommer vi att utvärdera vårt samarbete”, säger Arctic Paper.

Försäkringskassan nekade sjukpeng till utmattad chaufför – fel menar kammarrätten

En chaufför från södra Halland drabbades under sommaren 2017 av utmattningssyndrom. Hans tillstånd gjorde att han bland annat fick hjärtklappning, buksmärtor och han kände sig väldigt trött. Men Försäkringskassan ansåg inte att chauffören var arbetsoförmögen och man nekade därför honom sjukpenning för den aktuella perioden. Chauffören drev ärendet vidare och nu har kammarrätten sagt sitt.

Rätt att olämplighetsförklara misshandelsdömd trafikansvarig

En trafikansvarig på ett mindre åkeri förklarades olämplig av Tranportstyrelsen sedan han dömts till fängelse för grov misshandel. Mannen överklagade och hävdade att det var fråga om dubbelbestraffning. Förvaltningsrätten höll med och upphävde beslutet. Nu har kammarrätten kommit fram till att Tranportstyrelsen gjorde rätt som drog in tillståndet.