Boije Ovebrink

Listar alla artiklar taggade med: Boije Ovebrink

Boije Ovebrink

Från spannmål till ”The Iron Knight” – på 5 minuter

Många vet vem Boije Ovebrink är. Men kanske vägen till dagens senaste muskelbil från Volvo är det kanske färre som känner till?

Boije jagar nya rekord – med ”The Iron Knight”

Mean Green har pensionerats. Nu är det dags för Boije Ovebrink att hoppa upp bakom ratten i "The Iron Knight" i jakten på nya utmaningar och rekord.

Nu har Mean Green rullat sitt sista race

Nu går Mean Green i pension. Idag lämnade Boije Ovebrink över sin gröna superbil ? plus sin specialdesignade hjälm ? till Volvos museum i Arendal.

FH16-klubbens årsmöte lockade rekordmånga

FH16-klubbens jubileumsår har också varit rekordåret. Och årsmötet lockade rekordmånga. Inte mindre än 150 medlemmar fanns på plats på mötet i Göteborg den 6 november.

Boije firar 40 fantastiska år

Den 1 april 1974, köpte Boije Ovebrink sin första lastbil. Då, för 40 år sedan, var det sannolikt inte många i branschen som kände till honom. Idag är det annorlunda. Boije är antagligen en av världens absolut mest kända lastbilsförare. Men inte på grund av att han startade sitt åkeri för 40 år sedan, anledningen till kändisskapet är så klart hans eviga jakt på världsrekord i hastighetssammanhang ? och på hans tidigare framgångar inom truck racing.

Byggde Mean Green – och skänkte den till Boije

Det tog Anders Gaasedal Christensen 150 timmar att bygga Mean Green.
På onsdagen överlämnades legomodellen till Volvo Lastvagnar vid en ceremoni i Lundby.

Boije tar emot internationellt pris för hastighetsrekord med lastbil

Som en av de första i världen har Boije Ovebrink fått Internationella Bilsportförbundets, FIA, pokal för sina hastighetsrekord med Mean Green.

Boije och Mean Green till Stockholm Truck Meet 2013

Arrangörerna av Stockholm Truck Meet meddelar att det nyligen blev klart att Boije Ovebrink kommer att visa upp världens snabbaste hybridlastbil, "Mean Green", under Stockholm Truck Meet 2013.

Boije satte nytt hastighetsrekord - igen

Världens snabbaste hybridlastbil har blivit ännu snabbare

Den 27 april slog Boije Ovebrink nytt hastighetsrekord med sin hybridlastbil, Mean Green. Detta på Wendover Airfield, Utah, Amerika. Därmed har han slagit sitt eget världsrekord som han satte på Hultsfreds flygplats i juni 2001.

MID-AMERICAN TRUCKING SHOW

Direktrapport från mässområdet:

Mean Green får hedersplats i Volvos monter

Mid-American Trucking Show i Louisville, Kentucky, öppnar på torsdag. Det blir det största och mest påkostade eventet i utställningens 41-åriga historia och väntas dra över 70 000 besökare under sina tre dagar. Alla tillverkare laddar just nu för fullt och här på mässområdet pågår monterbyggandet både dag och natt.