Boije Ovebrink och Claes Nilsson är överväldigade över Anders Gaasedal Christensens detaljrika modell.Fotograf: Tommy Holl

Byggde Mean Green – och skänkte den till Boije

Det tog Anders Gaasedal Christensen 150 timmar att bygga Mean Green.
På onsdagen överlämnades legomodellen till Volvo Lastvagnar vid en ceremoni i Lundby.

Dansken Anders Gaasedal Christensen och Boije Ovebrink träffades på en mässa av en slump. Ovebrink var där med sin rekordlastbil Mean Green. Gaasedal Christensen gillade vad han såg och fick en idé.

Ett halvår och 150 arbetstimmar senare lämnade han över sitt fritidsbygge till Mean Green-föraren själv.
– Jag trodde inte det skulle gå, men den är in i minsta detalj byggd efter originalet. Jag får gåshud av att titta på den, fantastiskt, säger Boije Ovebrink som tog emot legomodellen på Volvo Lastvagnars huvudkontor i Lundby på Hisingen i Göteborg. Och som tacksamt och direkt lämnade över den till företagets vd Claes Nilsson.
– Den är min, men det är bättre att den står här än hemma hos mig och samlar damm. Den hör hemma hos Volvo, förklarar han.

Den knappt halvmeter långa modellen av Mean Green är byggd av original-legobitar och var en rejäl utmaning berättar Anders Gaasedal Christensen.
– Designen och formerna är speciella, men det gick och jag är nöjd med resultatet.

Blir det fler legomodeller av lastbilar i framtiden?
– Kanske, jag har ju byggt några tidigare.

Bara för att förtydliga: Gaasedal Christensen arbetar – när han inte bygger modeller privat – på det danska leksaksföretaget Lego.

Om artikeln

Publicerad: 2013-10-23 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Boije Ovebrink Lego Mean Green Modellbygge Volvo Lastvagnar