Actros

Listar alla artiklar taggade med: Actros

Actros firar 25 år – lastbilen firar 275 år

Den 18 augusti 1896 presenterade Gottlieb Daimler världens första motoriserade lastbil. Den såldes av Daimler till British Motor Syndicate, ett automobilföretag i London. Exakt 125 år senare kommer en trailer till London från Stuttgart som dras av den nuvarande modellen av Mercedes-Benz Actros.

Spännande 2021 för Mercedes-Benz i Sverige

Mercedes-Benz lastbilar fortsätter att jobba hårt på den svenska marknaden. 2021 räknar man med att de första exemplaren av eldrivna eActros ska nå svenska kunder och samtidigt satsar man på att lansera såväl nya produkter som tjänster.

Mercedes-Benz Actros får luftfjädrad 9-tons framaxel

Från och med april går det att få sin Mercedes-Benz Actros med luftfjädrad 9-tons framaxel. Det betyder att det tyska märkets flaggskepp nu kan fås med luftfjädring runt om ända upp till 28-tons totalvikt (boogie).

Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar

I segmentet över 16 ton levererades totalt 652 Mercedes-Benz lastbilar och man befäster därmed sin position som klart störst av de utländska tillverkarna. När det gäller lastbilar med en totalvikt på 6–16 ton är Mercedes-Benz helt marknadsledande med en andel över 50%.

Mercedes-Benz lanserar flaggskepp

Mercedes-Benz lanserar en Limited Edition Actros 1 i Storbritannien. Förbättrad ?look? och mängder av tillval erbjuds de cirka ett hundra potentiella köparna.