Nu öppnar St1 sina första Truck-stationer

St1 fortsätter att växa och öppnar nu sina två första St1 Truck-stationer i Vara och Vallentuna. Efter många års framgångsrik drift och utveckling av Shell TruckDiesel etableras nu St1 Truck på strategiskt viktiga platser längs de svenska vägarna.

St1 Truck Vara är en helt ny station för tung vägtrafik. Den öppnade nyligen för kunder, den 10 juni, och kommer att erbjuda drivmedel i form av diesel, AdBlue och HVO 100. Stationen har ett strategiskt viktigt läge vid E20, mellan Örebro och Göteborg.

Att den nya stationen i Vara är välkommen bekräftas bland annat av ett lokalt åkeri.
– Vi på Vedum Åkeri uppskattar samarbetet med St1 och tycker det är kul att det öppnar en ny station här i Vara, säger åkeriet i en kommentar.

St1 utökar också erbjudandet vid St1 Vallentuna Bällsta. I dagarna öppnar St1 Truck, för tung trafik, bredvid den befintliga stationen. Även här kommer det erbjudas diesel, AdBlue och HVO 100.
– Då vi ser att intresset för förnybara drivmedel ökar bland våra kunder känns det extra kul att kunna erbjuda HVO 100 i både Vara och Vallentuna. HVO 100 är en viktig del av St1 satsning på förnybara drivmedel, och i framtiden kommer vi kunna erbjuda ännu fler drivmedelsalternativ till våra kunder. Under hösten planerar bland annat för att öppna våra två första LBG-stationer (flytande biogas), säger Dan Sjöberg, Business Manager B2B St1 Sverige.

De nya St1 Truck-stationerna kommer initialt att vara en del av det befintliga nätverket med 180 Shell TruckDiesel-stationer och STt1 förklarar att Shellkortet gäller även på St1 Truck.

I samband med,den tidigare annonserade omskyltningen av Shell-stationerna till St1 kommer även St1:s nätverk för tung trafik inkluderas och Shell TruckDiesel blir då St1 Truck.

– Vi har ett väletablerat nätverk genom Shell TruckDiesel, men i framtiden kommer det att dyka upp fler och fler St1 Truck-stationer längs våra vägar. Utvecklingen av vårt varumärke hjälper oss att bli mer konkurrenskraftiga och effektiva i att möta våra kunders behov, säger Dan Sjöberg, Business Manager B2B St1 Sverige.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-12 14:23
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter St1 Truckdiesel