Landets bästa tjejer går på ett Motorbranschcollege

I slutet av maj genomförde drygt 1 300 avgångselever Transportföretagens yrkesprov i kategorierna maskinteknik, personbilsteknik, bilskadereparation och lastbilsteknik. 116 gymnasieskolor över hela landet deltog.

En del av certifieringen som Motorbranschcollege är att eleverna ska skriva yrkesprov. Resultatet från årets yrkesprov visar att kvinnliga elever som går på ett Motorbranschcollege presterat toppresultat.

Landets bästa tjejer är:

  • Bilskadereparatör: Sofia Lejon, Motorbranschens Tekniska Gymnasium, Göteborg
  • Lastbilsmekaniker: Elise Berg, Törnströmska gymnasiet, Karlskrona (skolan arbetar med MBC-certifiering)
  • Maskinmekaniker: Kajsa Nikumaa Eriksson, Edströmska Gymnasiet, Västerås
  • Personbilsmekaniker: Dominiqe Lindberg Tander, Jämtlands Gymnasium Fyrvalla, Östersund

– Det är mycket glädjande att kvinnliga elever på MBC-skolor presterar bäst i landet på yrkesprovet inom samtliga av de inriktningar vi certifierar. Motorbranschen behöver fler kvinnliga förebilder och Sofia, Elise, Kajsa och Dominiqe kan inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom motorbranschen, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare Motorbranschcollege

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-12 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Motorbranschcollege Utbildning