Foto: Iveco Group Foto: Iveco Group

IVECO S-Way vinner Red Dot Award 2024 för produktdesign

Förutom att Ivecos nya modellprogram gör nordisk premiär på Elmia Lastbil, har Iveco S-way vunnit det eftertraktade Red Dot Award 2024 för produktdesign. Red Dot Award är en av världens största designtävlingar och delas ut av en jury bestående av cirka 40 internationella experter som träffas årligen för att identifiera årets bästa produkter.

I år hedrade juryn Iveco S-Way Model Year 24 för dess designkvalitet, med särskild tonvikt på lastbilens anpassningsförmåga och den noggrant utformade designen av instrumentpanelen.

Priset har etablerat sig som ett av de mest eftertraktade inom designvärlden. Domarna tar hänsyn till produktens funktionalitet, estetik, användarvänlighet, hållbarhet och ansvar i sina beslut.

Hos Iveco Group är glädjen stor.
– Vi fokuserade designen av fronten för att ge en förstklassig känsla och valbara färgkombinationer, så att våra kunder kan anpassa sitt fordon för att matcha deras varumärkesidentitet. Inuti hytten utformades designen med föraren och deras aktiviteter i åtanke. Varje del av instrumentpanelen granskades noggrant. Exempelvis har den grafiska designen av Digital Cockpit utvecklats för att uppnå den bästa balansen mellan banbrytande estetik och optimal läsbarhet, säger Marco Armigliato, chef för industriell design på Iveco Group.

Håkan Jönsson, affärschef på Iveco Nordics avslutar.
– Det är en stor ära att få detta pris som visar vårt engagemang för att utveckla fordon som sätter kundens komfort och välbefinnande i centrum.

Prisutdelningen ägde rum den 24 juni på Red Dot Museum i Essen, Tyskland. Iveco S-Way kommer att inkluderas i Red Dot Design Yearbook och i vinnarsektionen på Red Dot Awards webbplats. Designen kommer också att ställas ut på Red Dot Design Museum Essen.

Foto: Iveco Group.
Foto: Iveco Group.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-27 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Designpris Iveco S-Way Red Dot Award