Foto: Iveco Foto: Iveco

Iveco på turné med världens största metalband

Partnerskapet mellan världskända Metallica och Iveco är ett utmärkt bevis på att klimatagendan blir allt viktigare. I samband med Metallicas M72-turné tillhandahåller Iveco fordonen som kommer att köra runt både personal samt bandets extraordinära scenutrustning. Men det är inte vilka fordon som helst. Turnén kommer nämligen att köras med specialdesignade lastbilar och minibussar som drivs med antingen el eller biogas.

Världens möjligen största metalband inledde förra året sin globala M72-turné – en turné som naturligtvis också kommer rulla genom Norden.

Under turnén har Metallica ett stramt schema och är beroende av pålitliga fordon. Därför är det unika partnerskapet mellan Iveco och Metallica något som Iveco är mycket stolta över.
– Musikbranschen är känd för korta tidsfrister och inget utrymme för misstag. Ju större band, desto tuffare krav ställs på samarbetspartnerna. Det är därför en enorm ära att bli vald av ett av världens största band, säger Håkan Jönsson, Business Director hos Iveco Nordics.

Partnerskapet ska ses som ett uttryck för ett gemensamt engagemang och en strävan efter att minska koldioxidutsläppen – även inom kultur- och underhållningsbranschen. Genom att stödja Metallicas turné stöttar de samtidigt bandets engagemang i miljöfrågor.
– Det är ett spännande och innovativt urval av biogas- och eldrivna fordon som ska med Metallica på turné genom Europa, berättar Håkan Jönsson.

– Det är bland annat våra elektriska och biogasdrivna lastbilar S-Way och S-eWay Metallica Special Edition som kommer att transportera bandets personal och utrustning. Dessutom kommer eDaily och Daily Natural Gas minibussar, även de i en Metallica Special Edition, att erbjuda shuttle-tjänster för bandets personal under konserterna.

Den stora karavanen av bilar kommer inte att vara lätt att missa, då både lastbilar och minibussar är designade i uppseendeväckande färger och mönster.
– Liksom Metallicas musik och image har bilarna fått en vass design, som samtidigt är stilfull och nutida i en kombination av gult och matt svart. Det råder ingen tvekan om att Metallica-karavanen kommer att synas på vägarna och det gillar vi, påpekar Håkan Jönsson.

Även om Metallica inte besöker Sverige i år, kommer bandet att hålla två konserter i Köpenhamn och två i Helsingfors. Dessutom kommer de att uppträda på festivalen Tons of Rock i Oslo.

M72-turnén refererar till Metallicas elfte och senaste album ”72 Seasons” och siffran ’72’ hänvisar till en persons formativa första 18 levnadsår.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-05 10:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Iveco Metallica