Foto: Daimler Truck AG Foto: Daimler Truck AG

eActros 600 stannar till i Göteborg på torsdag

Mercedes-Benz lanserar sitt mest omfattande testkörningsprogram någonsin med eActros 600. Två förserieprototyper av den batterielektriska dragbilen ska med en tågvikt på 40 ton färdas genom mer än 20 europeiska länder.
På torsdag stannar ekipaget till i Göteborg. Alla som är nyfikna är välkomna dit, där det även bjuds på mat och dryck.

Turen startar i Tyskland och fortsätter via Danmark och Sverige till Nordkap i Norge. Därefter går resan via Finland hela vägen till Sydösteuropa och vidare genom länder som Italien, Spanien, Frankrike, Nederländerna och Belgien innan lastbilarna återvänder till fabriken i Wörth.

För första gången i Danmark och Sverige blir det möjligt att uppleva Mercedes-Benz eActros 600 redan denna vecka.

I samband med intåget arrangeras pop-up-event där det bjuds på mat och dryck. Dessa event är öppna för alla att delta i och kräver ingen föranmälan. Under eventen finns möjlighet att titta närmare på lastbilen och dess utrustning, följa laddningsprocessen samt rådfråga experter på plats.

eActros 600 kan laddas med upp till 400 kW via CCS-ladduttag och är förberedd för MegaWatt-laddning, vilket innebär att batteriet kan bli fulladdat på cirka 30 minuter.

Onsdagen den 12 juni från kl. 16.00 – 19.00 stannar ekipaget till på Estland Alle 2, i Taastrup, vid Danmarks hittills största offentliga lastbilsladdningsanläggning med fem stycken 400 kW E.ON snabbladdare.

På torsdagen den 13 juni fortsätter resan till Sverige, med ett stopp i Göteborg. Mellan kl. 17.00 – 18.00 finns lastbilarna att upptäcka på Circle K Vädermotet, Halvorsäng 20, Göteborg.

eActros 600 är planerad att gå i produktion i december 2024.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-11 08:30
Kategori: Nyheter
Taggar: eActros 600 Fordonsnyheter Mercedes-Benz Testkörning