Volvo On Demand-programmet inleds med Volvo VNR Electric tunga klass 8-modeller. 20 stycken 6x4-dragbilar med sexbatteripaketet och fem stycken 4x2-dragbilar med fyrabatteripaketet. Med laddhastigheten 250 kWh kan 80 procent laddningsgrad uppnås på 90 minuter för sex batterier och 60 minuter för fyra batterier. Foto: VTNA Volvo On Demand-programmet inleds med Volvo VNR Electric tunga klass 8-modeller. 20 stycken 6x4-dragbilar med sexbatteripaketet och fem stycken 4x2-dragbilar med fyrabatteripaketet. Med laddhastigheten 250 kWh kan 80 procent laddningsgrad uppnås på 90 minuter för sex batterier och 60 minuter för fyra batterier. Foto: VTNA

Volvo USA: ”On Demand” – en paketlösning för elektriskt

Helhetskonceptet ”Volvo on Demand” presenterades under en presskonferens på Advanced Clean Transportation (ACT) Expo i Las Vegas, Nevada.

Det ska underlätta och göra det mer ekonomiskt fördelaktigt för åkerier och övriga kunder att införa eldrivna lastbilar i fordonsflottan. Bland annat så minskas de investeringar som kunderna behöver göra.

On Demand-programmet förenklar genom att slå samman leasingbetalningar, försäkring, underhåll, laddningssystem och annat till en enda månatlig faktura där man betalar för antalet körda mil. Den kortaste avtalstiden är 12 månader, en jämförelsevis kort tid. Samarbetspartner är Volvo Financial Services, VFS.

Tjänsten Volvo on Demand lanseras enbart i USA och då i områden där det finns en certifierad Volvo Trucks-återförsäljare för eldrivna lastbilar. Här finns tekniker på plats som är utbildade i att arbeta med el-lastbilar.

För närvarande ingår 57 verkstäder i 30 delstater. Konceptet innehåller förebyggande underhåll, service och även konsulthjälp till de bästa laddningslösningarna och att söka tillstånd för laddstationer för de enskilda kunderna.

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-22 12:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Produktnyheter Volvo On Demand Volvo Trucks