Det kan bli aktuellt att tillverka Tesla Semi i Tyskland. Det kan bli aktuellt att tillverka Tesla Semi i Tyskland.

Tesla Semi aktuell att tillverkas i Tyskland

Med en marknadsandel på nästan 50 procent är Volvo Lastvagnar störst på eldrivna lastbilar i Europa idag. En satsning som varit lyckad. Men utmanarna kan finnas runt hörnet.

Nu verkar det inte heller helt främmande för Tesla att också tillverka en eldriven tung lastbil i Europa. Det var i samband med Elon Musks snabba besök vid fabriken i Berlin nyligen som han delade med sig av tankarna.
– Jag tycker att det är vettigt att tillverka Tesla Semi i Europa vid Giga Berlin, sade Elon Musk, enligt en videoinspelning som tyska tidningen Handelsblatt tagit del av.

I USA har Tesla så sakta börjat skala upp produktionen av Tesla Semi vid sin produktionsanläggning i Nevada, även om produktionen fortfarande befinner sig i ett förhållandevis tidigt stadie, och på sätt och vis fortfarande i en testfast. Men Tesla har som mål att få upp en betydande högproduktionsvolym innan slutet på detta år.

Den tyska fordonsanalytikern Matthias Schmidt tror ”definitivt att det kan finnas en marknad” för Semi i Europa, enligt Handelsblatt

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-18 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Ellastbil Elon Musk Giga Berlin Handelsblatt Tesla Semi