Foto: Patrick Trägårdh/Umebild.se Foto: Patrick Trägårdh/Umebild.se

Svevia får fortsätta som vägentreprenör i Hallsberg

På uppdrag av Trafikverket kommer Svevia att fortsätta som vägentreprenör för det allmänna vägnätet inom Hallsberg driftområde. Totalt handlar det om 984 kilometer väg.

Driftområdet som ligger i den södra delen av Örebro län omfattar bland annat orterna Hallsberg, Askersund, Vingåker samt östra delen av Örebro.
– Jag är väldigt glad över att vi åter får ett förnyat förtroende och ser fram emot sex bra år med ett gott samarbete tillsammans med Trafikverket för att göra vägarna säkra och framkomliga, säger Robin Svensson, Svevia.

Uppdraget omfattar vägunderhåll året om och dygnet runt. Vintertid handlar det främst om snöröjning och halkbekämpning. Under barkmarksäsongen utförs löpande underhåll av vägarna samt den utrustning som finns i anslutning till vägområdet som vägräcken, vägskyltar och vägtrummor.

Ett årligt återkommande evenemang med stor påverkan på trafikflödet är Vätternrundan.
– Förutom att själva loppet passerar genom driftområdet så ökar trafiken dramatiskt under evenemanget. För oss betyder det förstås alltid lite extra hög beredskap för att snabbt kunna rycka ut om det behövs, säger Robin Svensson.

Kontraktet sträcker sig över fyra år med möjlighet till ytterligare två års option och är värt cirka 40 miljoner kronor per år.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-21 14:29
Kategori: Nyheter
Taggar: Hallsberg Svevia Vägentreprenad