Svevia

Listar alla artiklar taggade med: Svevia

Svevia fortsätter att växa lönsamt

Omsättning, orderingång samt orderstock förbättrades och resultatet var stabilt i kvartalet. Resultatet på rullande tolv månader ökade till 337 miljoner kronor (240). Rörelseresultatet i det första kvartalet var i nivå med föregående år och uppgick till -12 miljoner kronor (-11). Orderstocken var vid periodens utgång 11,2 miljarder kronor (9,9).
Budi 2021

Chaufför tar hjälp av Kronofogden för att få ut övertidsersättning av Svevia

Föraren sägs upp på grund av förväntad arbetsbrist. Uppsägningen ogillas av Seko som av Svevia sedan inte får ta del av förarens arbetstider. Föraren har tidigare tagit upp missförhållandena med Svevia utan respons och beslutar sig för att gå ut offentligt. Ord står mot ord, men det finns fysiska bevis.
Prenumeration 2020-09

Avfallseldning kostar Svevia 300 000

Statliga väg- och anläggningsföretaget Svevia AB döms att betala 300 000 kronor i företagsbot för miljöbrott. Detta sedan man hade eldat diverse avfall på ett upplagsområde i Övertorneå. Eldningen ledde bland annat till att extremt giftiga dioxiner bildades.

Daf

Svevia satsar på miljardaffär

Trafikverkets upphandlingar av drift- och underhåll är en miljardaffär. I år ska tretton driftområden upphandlas. De två första räknades hem av Svevia.

Budi 2021

Den brasan kan bli dyr för Svevia

Statliga väg- och anläggningsföretaget Svevia AB eldade hydraulslangar, oljefilter och diverse industriavfall på ett upplagsområde i Övertorneå. Förbränningen ledde bland annat till att extremt giftiga dioxiner bildades. Svevia riskerar nu att få betala en halv miljon eller mer för miljöbrott.

Daf