Ett viktigt samarbete både för HVS och Mannok för resan mot nettonollutsläpp. Från vänster hållbarhetschef Paul Monaghan och Mannoks driftschef Kevin Lunney. Foto: HVS. Ett viktigt samarbete både för HVS och Mannok för resan mot nettonollutsläpp. Från vänster hållbarhetschef Paul Monaghan och Mannoks driftschef Kevin Lunney. Foto: HVS.

HVS vätgasfordon ska testas i verklig miljö

Vi fortsätter att följa utvecklingen på vätgassidan, bland dem brittiska HVS som under 2025 startar tester av sina vätgasdrivna fordon i ett samarbete med Mannok Partners. Mannok siktar på nettonollutsläpp till 2050, något de ska uppnå med det strategiska samarbetet med HVS.

Det är många länder som satsar mer och mer på vätgasdrift och då handlar det ofta om stora lastbilstillverkares satsningar. Men det finns även mindre motsvarigheter och bland dem finner vi Skottlandsbaserade HVS.

HVS (Hydrogen Vehicle Systems) som är Storbritanniens första vätgaslastbilstillverkare, har ingått ett samarbetsavtal med Mannok Build Ltd för att studera om det går att integrera vätgasfordon i Mannoks fordonsflotta.

Båda företagen ser det strategiska samarbetsavtalet som början på ett banbrytande test med nollutsläpp från kommersiella fordon och som visar upp Mannoks engagemang för hållbarhet för att uppnå sitt mål om koldioxidutsläpp till 2050.

I samarbetet förser HVS Mannok med testfordon. Försöket kommer att inledas när dessa fordon blir tillgängliga i slutet av 2025. Efter denna fas kommer Mannok att vara i en gynnsam position för att ersätta en del av sin fordonsflotta med nollutsläppsfordon.

Brittiska HVS' modell MCV. Foto: HVS.
Brittiska HVS' modell MCV. Foto: HVS.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-07 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: HVS Klimatomställning Mannok Partners Nettonollutsläppsfordon Vätgasfordon