Foto: Trafikverket Foto: Trafikverket

E6-trafiken norrut vid Olskroken i Göteborg påverkas i veckor

Från den 2 april till den 18 maj påverkas trafiken på E6 norrut mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet. Trafikanterna får räkna med köer – därför är det bra om man kan undvika rusningstid eller välja andra vägar, skriver Trafik Göteborg i ett pressmeddelande.

Trafikverket ska utföra arbeten längs E6 norrut mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet och vid Tingstadstunneln, vilket kommer att påverka E6-trafiken i olika omfattning.

Arbetena startar den 2 april klockan 21.00 och pågår fram till tidig morgon den 18 maj. Under den här perioden stängs körfält på E6 norrut mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet. Hur många körfält som stängs varierar under den här perioden, men det kommer alltid att vara minst två körfält öppna dagtid och ibland endast ett körfält öppet nattetid.

Undantaget gäller helgen den 3-6 maj då Tingstadstunneln stängs helt inför öppnandet av två tunnelrör, som sker från morgonen den 6 maj. Helgtrafiken hänvisas då till Marieholmstunneln.

Avstängningen av körfält kommer att skapa köer på E6 norrut genom Göteborg, framförallt i rusningstid.
– Störst risk för köer är det mellan klockan 07.30 och 09.00 och mellan klockan 15.30 och 17.30 på vardagar, säger Robin Holmér, analytiker på Trafik Göteborg.

På helgerna sprider trafiken ut sig lite mer och då är det som mest trafik klockan 11.00 till 18.00.

Trafik Göteborg ger rådet att man som trafikant kan fundera på om man kan undvika dessa tider eller välja andra vägar. Om man till exempel ska till en destination på Hisingen finns Söder- och Västerleden som alternativ.

Ett tips till trafikanterna är att ladda ner Trafiken.nu-appen – på så sätt kan man se var köerna är just nu och få pushnotiser om störningar i trafiken.

Karta: Trafik Göteborg

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-28 12:57
Kategori: Nyheter
Taggar: Göteborg Gullbergsmotet Olskroksmotet Trafikinformation