DC-laddarna samt betalenheten är monterade på en mobil plattform som inledningsvis placeras i Mora under februari månad. DC-laddarna samt betalenheten är monterade på en mobil plattform som inledningsvis placeras i Mora under februari månad.

Betala elbilsladdning utan app eller medlemskap

Den nya betalenheten TouchPayGo från KGK-bolaget Modulsystem / ParkChargePay gör det möjligt för elbilsförare att betala laddning med kort på precis samma sätt som man är van vid från pump. Preem blir först med att introducera denna nya lösning på en mobil Preem-laddstation. Tjänsten är dessutom oberoende av vilken fordonstyp man ska ladda.

Under vintern kommer ParkChargePay i samarbete med Preem att introducera betalenheten TouchPayGo för DC-laddning. Inledningsvis kommer lösningen att finnas på två laddare med totalt fyra ladduttag.

DC-laddarna samt betalenheten är monterade på en mobil plattform som inledningsvis placeras i Mora under februari månad. Den gemensamma förhoppning är att elfordonsförare ska uppleva en snabb och enkel kortbetalning när man slipper krav på medlemskap, förregistrering och app.

Man vill erbjuda kunderna en betalningslösning som är snabb, smidig och säker. Möjligheten för kunderna att enkelt betala med kort och ladda utan att behöva någon speciell app eller ett medlemskap är extra värdefullt.
– Detta blir ett viktigt komplement till att starta laddning med vår app eller företagskort. Vi kommer att testa ParkChargePay-lösningen på en mobil Preem-laddstation som kan användas på olika platser med begränsad rådighet över mark, långa leveranstider för elanslutning och i samband med olika evenemang, säger Tobias Henmark, seniorrådgivare i Preems team för e-mobilitet.

Betallösningen kombinerar bekvämlighet och funktionalitet vilket möjliggör tillgång till flera ladduttag samtidigt i en och samma betalautomat. TouchPayGo är byggd för krävande nordiskt klimat, designad och tillverkad i Sverige och kan kopplas ihop med de allra flesta typer av EV-laddare på marknaden.

Med övergången till elfordon finns ett växande behov av enkel och säker betalning för laddning. Inte minst efter jul och nyår när man kunde läsa om utmaningar kring publik laddning och tillgänglighet.
– Med kortbetalning hjälper vi nu ladd- och parkeringsoperatörer att erbjuda en snabb, enkel och säker kortbetalning utan krav på medlemskap eller förregistrering via app, säger Mats Monié, Sales Director Modulsystem Sweden AB / ParkChargePay.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-08 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DC-laddning Elfordon KGK Laddinfrastruktur Laddstation ParkChargePay Preem TouchPayGo