AI-kamera för tunga fordon synliggör döda vinklar

AI-tekniken är på frammarsch, något som Brigade Electronics tagit fasta på i sin senaste kameralösning - en AI-kamera utvecklad för tunga fordon som synliggör döda vinklar och därmed ökar trafiksäkerheten. Enkel installation, hög tillförlitlighet tillsammans med den avancerade AI-tekniken gör den till en teknologisk milstolpe inom trafiksäkerhet. Det skriver AB Karosseriteknik, Abkati, i ett pressmeddelande.

Cyklister och fotgängare befinner sig ofta i förarens döda vinkel, vilket ökar risken för allvarliga incidenter. Brigade Electronics, ett företag inom fordonssäkerhetsbranschen, introducerar nu med hjälp av avancerad AI-teknik en lösning för att minska riskerna i trafiken – högupplösta AI-kameror för aktiv detektion av döda vinklar.

Kamerorna är utformade för att effektivt minska antalet olyckor där tunga godsfordon och andra vägtrafikanter är inblandade.

Det finns två olika typer av kameror, en som ska placeras fram på fordonet och en som ska placeras bak. Kamerorna är utrustade med högupplösta bildsensorer och inbyggd databearbetning, vilket gör dem kapabla att noggrant och tillförlitligt identifiera människor.

När systemet upptäcker en person inom det angivna området larmar det föraren visuellt via fordonets skärm och/eller hörbart för att förhindra en potentiell kollision. Systemet är tränat med specialutvecklade algoritmer som förbättras kontinuerligt för att öka detektionsprecisionen.

Kamerorna, som har snabb uppstartstid och direkt anslutning till Brigade-monitorer, är designade för att vara enkla att installera och använda med en ”plug and play”-funktion. Med sin IP69K-klassning är kamerorna skyddade mot extrema väderförhållanden och damm. Allt enligt Abkati.

Om artikeln

Publicerad: 2023-12-07 10:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Abkati AI AI-kamera Produktnyheter