Sandahls och Finnvedens Lastvagnar i nya affärer. Foto Anna Hållams Sandahls och Finnvedens Lastvagnar i nya affärer. Foto Anna Hållams

Sandahls ska bli Sveriges största fossilfria transportföretag

Sandahls Logistik tar ännu ett stort kliv i arbetet att bli Sveriges största fossilfria transportföretag. Med en ny order avseende 60 lastbilar på el och biogas kommer företaget att ytterligare minska koldioxidutsläppen. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vårt mål är tydligt: vid utgången av 2025 ska Sandahls Logistik vara helt fossilfritt. Sommaren 2021 beställde vi 120 lastbilar som drivs av flytande biogas. Nu tar vi nästa steg med ytterligare 30 biogaslastbilar och 30 ellastbilar från Volvo Lastvagnar, säger Mikael Ingesson, vd på Sandahls Logistik.

Enligt Sandahls Logistik tar de nya ellastbilarna hållbarheten till nästa nivå, företaget går nu från att vara fossilfria mot att bli utsläppsfria. Med god räckvidd bidrar de till en hållbar logistikmix där lastbilens flexibilitet på kortare sträckor kan kombineras med tågets styrkor på de långa sträckorna.

– Tack vare de nya ellastbilarna kommer vi att kunna köra både korta och långa uppdrag på grön el hela vägen. På våra egna kombiterminaler flyttar vi lastenheterna från våra lastbilar till våra egna godståg för vidare transport ut i landet. Allt i egen regi, vi äger nu en helt fossilfri logistikkedja. Detta efterfrågas också av kunderna, där många väljer Sandahls Logistik för att vi är så långt framme med vårt hållbarhetsarbete, förklarar Mikael Ingesson.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-23 14:14
Kategori: Nyheter
Taggar: Biogas Elektrifiering Miljö Sandahls Logistik