Ivecos nya Eurocargo lanseras som "rätt lösning för alla uppdrag". Ivecos nya Eurocargo lanseras som "rätt lösning för alla uppdrag".

Nya Eurocargo med CNG-drift är ”rätt lösning för alla uppdrag”

Nya Eurocargo är den mest avancerade versionen hittills av den välkända serien. Omdesignad digital förarplats, nya ADAS, digitala tjänster som möjliggörs av avancerad uppkoppling, ökad miljömässig hållbarhet och dessutom ett utökat CNG-sortiment.

Iveco satsar helhjärtat på alternativa bränslen och har ett stort utbud av motorer som drivs med komprimerad naturgas (CNG) vilket är en utmärkt lösning för att påtagligt minska utsläppen med bibehållen kapacitet och låg total ägandekostnad.

När CNG-fordon körs på biogas kan det ge en minskning av koldioxidutsläppen med upp till 90 procent jämfört med ett motsvarande dieselfordon enligt Iveco.

Nya Eurocargo är utrustad med en helt ny generation av Tector 7 CNG-motorer som finns tillgängliga över hela sortimentet och blir det enda fordonet i segmentet 12 – 19 ton som erbjuder naturgasdrift till företag som vill minska sina utsläpp.

Den nya 6,7-liters CNG-motorn finns i tre versioner: 220 hk, 250 hk och 280 hk. Förutom större motorvolym och fler hästkrafter, har lastbilen också klassens lägsta bränsleförbrukning och minskade koldioxidutsläpp på upp till -10 procent jämfört med Tector 7 Diesel, återigen enligt Iveco.

CNG-versionens kapacitet har också förbättrats genom introduktionen av ett 115-liters tankalternativ som ger en längre räckvidd utan att påverka lastvolymen och med upp till 1 100 liters gasflaskkapacitet.

Vill man veta mer om den nya Eurocargon, besöker man Ivecos hemsida.


Om artikeln

Publicerad: 2023-11-17 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: CNG CO2 Eurocargo Iveco Klimatomställning Naturgasdrift