Ny stororder på hybridbussar till Scania

Scania tillverkar inte bara lastbilar av olika slag. De är högst närvarande även på bussmarknaden och nu har de fått en stor ny order på hybridbussar från kollektivtrafikföretaget TITSA på Kanarieöarna. Ordern omfattar totalt 231 bussar varav 173 är hybridelektriska, vilket betyder att TITSA får av de största hybridflottorna hos någon spansk eller portugisisk kollektivtrafikoperatör.

TITSA, Transportes Interurbanos de Tenerife, driver den allmänna busstrafiken på ön Teneriffa och är sedan tidigare en stor kund till Scania. Mer än 60 procent av operatörens flotta på 600 bussar kommer från Scania.

Den senaste affären omfattar 231 nya bussar inklusive 173 hybridenheter, vilket innebär att bussbolaget kommer att ha 291 elhybridbussar. Detta betyder i sin tur att TITSA får en av de största hybridflottorna bland spanska eller portugisiska kollektivtrafikoperatörer.

TITSA transporterar årligen över 60 miljoner passagerare och täcker mer än 35 miljoner kilometer med 180 busslinjer på Teneriffa. Den nya affären speglar TITSA:s engagemang för hållbarhet, liksom ett fortsatt förtroende för Scania för att tillhandahålla lösningar som stöttar företagets miljömål.

Den tekniske direktören på TITSA, Pedro Gómez säger bland annat att man värdesätter en kombination av olika faktorer som fordonskvalitet, tillgänglighet, personlig service och underhållskontrakt som ger sinnesro. Dessutom går bränslebesparingarna som dessa fordon erbjuder hand i hand med TITSA:s engagemang för hållbarhet och miljö.

De nya bussarna har fyra års garanti medan batterierna har sju års garanti. Fordonen kommer att levereras under de kommande två åren med 135 enheter under 2024 och de återstående 96 under 2025. Det spanska karossföretaget Castrosua ansvarar för karossen för samtliga Scaniachassier i denna order.

Scania ser kollektivtrafiken som en nyckelfaktor i omställningen till ett säkert och hållbart transportsystem. Scanias erbjudande omfattar batterielektriska, hybridelektriska och lösningar som baseras på förnybara bränslen för en lång rad olika applikationer som var och en kan skräddarsys för kundernas totala driftsekonomi och hållbarhetsbehov.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-23 10:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Hållbara transporter Hybridbussar Klimatomställning Scania TITSA