Volta Zero ”hårdtestas” under tysk Oktoberfest

Volta Trucks har börjat få ut sin eldrivna lastbil Volta Zero på vägarna. Bland annat hos det tyska bryggeriet Paulaner, som nu satt in den i minst sagt hård tjänstgöring.

I München är det årliga firandet, Oktoberfesten, i full gång. De sex miljoner besökarna kommer under dessa dagar att hinka i sig närmare sex miljoner liter öl. Och det kräver så klart en noggrant planerad logistik.

För att ingen ska gå törstig använder bryggeriet Paulaner sig av 16-tonsversionen av Volta Zero för ölleveranser till festområdet.

Lastbilen är en del av Volta Trucks så kallade Driving Experience Program där Volta Zero testas i verkliga situationer. Som en lastbil speciellt framtagen för urbana transporter bjuder Oktoberfesten, med alla sina besökare, på ett riktigt hårt test.

I lastbilen sitter föraren i en låg hytt med stora glasrutor vilket betyder att det blir lättare att se såväl fotgängare som cyklister. Samtidigt ska den eldrivna lastbilen så klart bidra till minskade utsläpp från transporterna under festdagarna.

Den första versionen Volta Zeros 16-tonnare tillverkas hos Steyr i Österrike. Enligt Volta finns det kapacitet för att tillverka 14 000 exemplar av den eldrivna lastbilen om året.

Och intresse finns. Redan förra året lade logistikjätten DB Schenker en beställning på 1 470 Volta Zero. Enligt tidigare uppgifter har Volta Trucks tagit emot 6 500 förbokningar.

Många ölsugna besökare samlas vid den årliga Oktoberfesten.

Om artikeln

Publicerad: 2023-10-05 14:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Oktoberfest Tyskland Volta Trucks Volta Zero