Foto: Best Transport Foto: Best Transport

Best Transport flyttar in i jätteterminal i Stockholm

Last mile-transportören Best Transport förstärker nu sin närvaro i Stockholm genom att flytta till en ny stor terminal i Vårby. Den strategiska satsningen innebär en betydande expansion av terminalytan i södra Stockholm till imponerande 9 400 kvadratmeter och är en central del av företagets tillväxtstrategi.

Best Transport fortsätter att expandera verksamheten genom att utöka med ytterligare terminalyta om 9 400 kvadratmeter i södra Stockholm. Från och med årsskiftet och under kommande tre år kommer last mile-aktören driva distributions- och lagerverksamhet på den nya terminalen i Vårby.

– Vår nya terminal i Vårby representerar ett viktigt ytterligare steg i Best Transports framgångsrika tillväxtresa. Genom denna investering kommer vi att kunna skala upp vår verksamhet ytterligare för att möta den ökande efterfrågan på våra logistiktjänster. Satsningen är också ett direkt svar på våra kunders växande behov och deras önskemål om att vilja fortsätta utvecklas tillsammans med oss, säger Mats Steen, tf vd på Best Transport.

Placerad söder om Stockholm, kommer den nya terminalen att komplettera Best Transports högautomatiserade terminal i Spånga. Med två terminaler på var sin sida om Stockholm är last mile-aktören rustad att erbjuda ännu fler kunder snabba och flexibla logistiklösningar i hela storstadsområdet och Mälardalsregionen.

Samtidigt fortsätter Best Transport arbeta på att få en långsiktig terminallösning för Stockholmsregionen klar till år 2027.

Terminalen i Vårby är utformad för att hantera lagring, konfigurering samt stora in- och utgående godsvolymer. Fastigheten är säkerhetsklassad för att säkerställa en trygg och effektiv hantering. På sikt ska terminalen vara operativ dygnet runt, vilket i sin tur innebär många nya arbetstillfällen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Terminalen i Vårby är utrustad för att säkerställa en än smidigare och mer effektiv logistikprocess. Det är viktigt för att kunna korta ner ledtider, få ökad kvalitet samt säkerställa hög pålitlighet för våra kunder. Vi är också stolta över att många fler arbetstillfällen kommer att skapas. Det stärker inte bara vår verksamhet, utan är också en källa till tillväxt och möjligheter i vårt samhälle, säger Mats Steen.

Om artikeln

Publicerad: 2023-10-10 14:29
Kategori: Nyheter
Taggar: Best Transport Företagsnyheter Logistik Stockholm