Ta chansen att göra egna erfarenheter. Det räcker med B-körkort. Ta chansen att göra egna erfarenheter. Det räcker med B-körkort.

Här är fordonen du kan provköra på eComExpo

Nu är det klart vilka elfordon som du kommer att kunna provköra på eComExpo i Arlandastad den 27 – 28 oktober. Det blir ett spann från elmopeder till tunga lastbilar. I och med att provkörningarna sker på Test Track 1 som är ett inhägnat område, så räcker det med B-körkort vad du än ska provköra.

eComExpo har utvecklats till att inte bara vara en mässa för hållbara transporter. Här erbjuds också provkörning av ett dussin olika eldrivna fordonsmodeller i alla storlekar.
Provkörningarna sker på Test Track 1 som ligger bara någon minut från själva mässan och det kommer att gå transporter mellan mässan och banan non-stop.

Många har kört elbilar, men de flesta yrkesförare har aldrig provat en eldriven transportbil eller lastbil, säger Anna Fägersten på eComExpo.
– Vi vill ge chaufförer, åkerier, media, beslutsfattare och politiker möjlighet att känna själv, att prova och uppleva, säger hon.

Här är alla fordon som är klara för provkörning
Volvo FH Electric
Mercedes-Benz eActros
Volta Trucks VoltaZero
Maxus T90EV Pickup
Maxus e-Deliver 9
Mercedes-Benz eSprinter
Mercedes-Benz eCitan
Merlinum EA 8-600
Yadea elmopeder

En udda fågel på plats är den eldrivna gaffeltrucken EA 8-600 från småländska Merlinum. Med en lyftkapacitet på 8000 kg är detta en truck som är fjärran från de vanliga lagertruckarna. Detta är en fullvuxen pjäs som är byggt för att hantera tungt gods och till och med hela containrar.

Om artikeln

Publicerad: 2023-09-12 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: eComExpo Elfordon Eltruck Klimatomställning Maxus Mercedes-Bnenz Merlinum Volta Trucks Volvo Trucks Yadea