Det finns också en FH med tjurhorn på sidopanelerna och stora gyllene blixtar. Foto: Volvo Trucks. Det finns också en FH med tjurhorn på sidopanelerna och stora gyllene blixtar. Foto: Volvo Trucks.

Volvo Swedish Metal Edition – “Hell yeah!”

Wacken Open Air 2023 i Tyskland är över. Som officiell sponsor presenterade Volvo Lastvagnar exklusivt den begränsade utgåvan av Swedish Metal Edition som för tankarna till Sweden Rock Festival, heavy metal och ett ”hard rock halleluja”.

Som sponsor för Wacken Open Air presenterade Volvo Lastvagnar exklusivt en begränsad specialupplaga av FH – Swedish Metal Edition. På Holy Ground i Wacken visades en helelektrisk modell, FH Electric, men den finns även med dieslemotor.

Swedish Metal Edition är begränsad till 66 fordon. De motsvarande utrustade FH är alltid svartmålade, med svart grill och svarta dekorlister. Dessutom installerar Volvo Lastvagnar en upplyst takskylt med runda LED-spotlights, ett svart solskydd och en djup frontspoiler med två bärnstensfärgade lampor.

Endast ”Swedish Metal”-bokstäverna i grå och gyllene emblem på kylargrillen och fälgarna sticker ut mot den mörka bakgrunden. Det finns också en FH med tjurhorn på sidopanelerna, gyllene blixtar och för den elektriska varianten exempelvis ”The Number of the Beast”, det vill säga 666:an på sidorna av hytten. Den elektriska drivlinan av FH Electric är på exakt 666 hk. Volvo Lastvagnar implementerar ytterligare kunddesignförfrågningar efter behov och enligt tillverkaren kan Swedish Metal Edition ytterligare individualiseras utan problem.

Christoph Fitz, chef för New Vehicle Sales i Tyskland, är nöjd och säger: ”På Volvo Lastvagnar har vi redan uppmärksammats med många specialmodeller. Det har också funnits enskilda fordon som representerar musikgenren heavy metal.”

Med Swedish Metal Edition vill Volvo Lastvagnar slå samman sin historia och deras nutid. Det vill säga robustheten och säkerheten å ena sidan och den innovativa kraften i kombination med en speciell design å andra sidan. ”Tillsammans med en musikstil som passar många Volvo Lastvagnars förare, är denna specialutgåva tilltalande”, säger Christoph Fitz i Eurotransport.

De motsvarande utrustade FH är alltid svartmålade, med svart kylargrill och svarta dekorlister.
De motsvarande utrustade FH är alltid svartmålade, med svart kylargrill och svarta dekorlister.