SLP bygger nytt i Stigamo för internationell logistikaktör

SLP genomförde i går en bolagsaffär i vilken de förvärvat och tillträtt fastigheten Vaggeryd Stödstorp 2:22 i Stigamo utanför Jönköping. På fastigheten, som har en totalyta om 46 200 kvm, kommer det uppföras en logistikbyggnad med en uthyrningsbar yta om drygt 18 000 kvm. Ett så kallat internationellt trippel-net avtal som löper på 15 år avseende hela den uthyrningsbara ytan har tecknats. Årshyran, som är fullt indexerad, uppgår till cirka 13,7 mkr.

Säljare är Reach for the stars AB och byggstart är planerad att ske under tredje kvartalet i år med planerad inflyttning under fjärde kvartalet 2024. Solceller kommer att installeras på byggnaden som kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Betalning för bolaget sker med 1 150 000 i B-aktier enligt bemyndigande på årsstämman för 28,80 kr per aktie samt egna medel. Total investering inklusive aktielikvid beräknas uppgå till cirka 230 mkr.

Tommy Åstrand, vd på SLP, säger: ”Vi är mycket nöjda över att förvärva detta nyproduktionsprojekt i bästa logistikläge vilket ligger helt i linje med vår strategi att förvärva, förädla och förvalta logistikfastigheter med hållbarhet i fokus.”

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-15 09:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Klimat Logistikcenter Miljö Miljöbyggnad Silver Reach for the Stars AB SLP Stigamo