Chaufför gripen vid Öresundsbron – hade stulna fordon i trailern

Den 12 augusti grep svensk polis en chaufför hemmahörande i Litauen. Mannen misstänks för häleri av en Porsche Cayenne och en husbil – fordon som dagarna innan hade stulits i trakterna runt Köpenhamn och som vid tidpunkten för gripandet fanns ombord på mannens trailerekipage.

De två fordonen stals under perioden 10–11 augusti i Köpenhamnsregionen och den 12 augusti greps den 35-årige mannen av svensk polis på Öresundsbron i ett litauiskt trailerekipage som innehöll de stulna fordonen.

Den litauiske mannen överlämnades på onsdagsmorgonen till den danska Utlänningskontrollavdelningen Väst (UKA Väst) vid Syd- och Sønderjyllands Politi som hade utfärdat en nordisk arresteringsorder.

På uppdrag av dansk polis återbördar UKA Vest personer som till exempel grips i Norden, Tyskland eller Östeuropa i ärenden som handlar om inbrott och stölder begångna i Danmark. Detta sker genom nordiska eller europeiska arresteringsorder och personerna åtalas därefter i Danmark för det begångna brottet.

Det sistnämnda väntar nu den gripne chauffören som förnekar brott men som inte har överklagat häktningsbeslutet.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-31 15:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Häleri Øresundsbron Polis Rättsfall