Stora logistikföretag rekryterar fångar till logistikbranschen

Logistikföretag, däribland DHL, deltar i en rekryteringskampanj i 30 fängelser över hela England och Wales. Syftet är att anställa före detta lagöverträdare för att hjälpa till att täppa till logistikbranschens kompetensklyfta.

Evenemanget som kallas Unlocking Retail and Logistics, involverar en rad blue chip-företag inklusive DHL, The Cooperative, Island, Oliver Bonas och Greggs.

Kampanjen är en del av en bredare strävan från regeringen att få fler personer som lämnat fängelse i arbete eftersom bevis pekar på att det är bra för ekonomin och minskar brottsligheten.

Enligt brittisk, statlig statistik löper före detta lagöverträdare i heltidsanställning upp till 9 procent mindre risk för återfall när de släpps och mer än 90 procent av de tillfrågade företagen som anställer personer som lämnat fängelse, uppger att personerna är motiverade, har bra närvaro och är pålitliga.

Fängelseminister Damian Hinds tillkännagav planen och sade ”Det finns en gyllene möjlighet just nu för företag som arbetar för att fylla vakanser genom att ta emot personer som lämnat fängelse. Över 90 procent av företagen som anställer personer som lämnar fängelse uppger att de är motiverade och pålitliga. Detta gör dem till de främsta kandidaterna för att täppa till några av de nuvarande kompetensklyftorna i Storbritannien.”

Ett av företagen som är involverat i kampanjen är O’Neill & Brennan, en rekryterings- och logistiklösningsverksamhet till byggbranschen. Företaget har hjälpt cirka 180 personer som lämnat fängelse att komma i arbete med sitt system under de senaste två åren och anställer för närvarande över 60 fångar som släpps på tillfälligt tillstånd för att arbeta på plats varje dag.

Barry Mitchell, logistikchef hos O’Neill & Brennan, sade: ”Det finns en brist på skicklighet och talang i branschen för närvarande och vi upptäcker att det finns ett stort gap i detaljhandeln och logistiksektorn, särskilt i roller på nybörjarnivå. Genom att arbeta direkt med fängelser engagerar vi oss tidigt i nya spännande talanger, så att när de når oss anställer vi skickliga och arbetsvilliga personer som redan har utbildats i häktet. Attityden och det hårda arbete som de som lämnat fängelse lägger på sitt jobb och deras önskan att förändra sitt förflutna och bevisa sig själva, gör att de är hängivna och motiverade medarbetare.”

En färsk, brittisk statlig statistik visar att andelen som lämnar fängelse som får arbete inom sex månader efter frigivningen mer än fördubblades mellan april 2021 och mars 2023, från 14 procent till över 30 procent, skriver Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2023-07-11 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DHL Interner Logistikföretag Personalrekrytering