Foto: Faire Mobilität/Facebook. Foto: Faire Mobilität/Facebook.

Agmaz-förare strejkar – igen

Omkring 3 månader efter att den förra strejken bland Agmaz förare slutade med att chaufförerna fick rätt, står nu det polska företaget åter inför ytterligare en strejk på samma plats som den förra aktionen ägde rum.

Enligt en lokal radiostation har polisen bekräftat att Agmaz-chaufförer åter har samlats på serviceområdet Gräfenhausen-West utmed A5 i södergående riktning. Detta sker cirka tre månader efter den förra aktionen som vi i flera artiklar har följt.

Från och med denna morgon ska cirka sju chaufförer delta i aktionen. En tjänsteman har dock sagt till Hit Radio FFH att fler lastbilschaufförer förväntas ansluta sig till sina kollegor. En av de strejkande förarna sade till en av radiostationens reportrar att han förväntade sig att ytterligare 30 förare skulle delta i strejken.

Även denna gång handlar det om uteblivna löner. Förarna hävdar i polisuttalandet FHH har tagit del av, att de inte har fått lön för maj.

Förra gången försökte Agmaz med hjälp av ett ökänt säkerhetsföretag få bort de strejkande förarna från fordonen för att återta dessa, men polisen ingrep då. När fackföreningar kom för att stötta förarna slutade det med att Agmaz fick betala och förhandla fram en uppgörelse och de 60 förarna fick den lön de skulle ha och man kom överens om att inga rättsliga åtgärder skulle vidtas mot åkarna. Uppgifter gör gällande att flera av dessa förare sedan lämnade Agmaz.

Nu har samma situation uppstått igen och det återstår att se hur Agmaz kommer att hantera situationen denna gång, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-07-19 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Agmaz Chaufförslöner Chaufförsstrejk Lastbilsstrejk