Tempcon in leder nytt strategiskt samarbete med Nyhléns Hugosons i Skellefteå. Från vänster; Pär Marklund, Transportchef Nyhléns Hugosons, Sophia Bylesjö, Platschef för Nyhléns Hugosons i Skellefteå samt Christofer Mattsson, vd för Tempcon Norrland. Tempcon in leder nytt strategiskt samarbete med Nyhléns Hugosons i Skellefteå. Från vänster; Pär Marklund, Transportchef Nyhléns Hugosons, Sophia Bylesjö, Platschef för Nyhléns Hugosons i Skellefteå samt Christofer Mattsson, vd för Tempcon Norrland.

Nytt samarbete stärker Tempcon i norr

Utvecklingen av Tempcons verksamhet i Norrland fortgår och genom ett nytt strategiskt samarbete tas nu nya steg mot att Tempcon Norrland utvecklas som speditör och Logex inom fjärrtransporter.

Den verksamhet Logex haft lokalt i Skellefteåtrakten integreras nu i Tempcon Norrlands produktionslösning som framöver tillhandahålls av Nyhléns Hugosons, Norrlands största tillverkare av charkuteriprodukter. De har övertagit resurser i form av personal och fordon som integrerats i deras egen trafik. Nyhléns Hugosons blir på det sättet en helhetspartner till Tempcon Norrland och leverantör av temperaturkontrollerade transport- och logistiktjänster i trakterna kring Skellefteå.

Nyhléns Hugosons satsar på att utveckla och sprida det norrländska mathantverket på ett hållbart och långsiktigt sätt. För företaget betyder det rejäl mat, gjord på de bästa råvarorna, god djuromsorg och duktiga medarbetare. Nyhléns Hugosons är idag Norrlands ledande matproducent med egen tillverkning av lokalproducerade kött- och charkprodukter, kyld färdigmat samt potatisprodukter. Företaget har också en egen, väl utvecklad logistikverksamhet med både distribution och fjärrtransporter som alla utgår från Skellefteå.

Så har även Tempcon Norrland haft genom Logex men för att optimera verksamheterna, öka fyllnadsgraderna och erbjuda kunderna så bra service som möjligt har nu ett avtal om samarbete tecknats samtidigt som verksamheten i Tempcon Norrlands terminal i Skellefteå, såsom personal och fordon, har överlåtits till Nyhléns Hugosons. På det sättet blir Nyhléns Hugosons både kund och underleverantör till Tempcon Norrland.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-19 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Godstransport Logex Logistik Nyhléns Hugossons Tempon Vägtransport