Peter Olsson och Stefan Sjöberg Hartzén. Foto: JOAB Peter Olsson och Stefan Sjöberg Hartzén. Foto: JOAB

Stefan Sjöberg Hartzén ny vd för JOAB

Efter mer än 20 år som vd för JOAB har Peter Olsson, som även är delägare, beslutat sig för att lämna över stafettpinnen till någon annan för att leda JOAB till nästa nivå i utvecklingen. Efter en grundlig rekryteringsprocess har styrelsen beslutat att utse Stefan Sjöberg Hartzén till ny vd för bolaget och dess dotterbolag. Stefan Sjöberg Hartzén kommer att tillträda posten den 1 juni 2023.

– Vi är övertygade om att Stefan kommer att leda JOAB till nästa nivå och fortsätta bygga på vår starka grund och leverera värde till våra kunder. Vi vill också tacka Peter för hans hårda arbete och engagemang som vd under sin tid på JOAB, säger Bertil Larsson, styrelseordförande.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att Stefan Sjöberg Hartzén, som för närvarande arbetar som sälj- och marknadschef på JOAB, har de kompetenser, erfarenheter och personliga egenskaper som krävs för att leda JOAB vidare i en ny utvecklingsfas.

– Det är med ödmjukhet och entusiasm jag tar mig an rollen som vd på JOAB. För mig är det en stor ära att få möjlighet att leda ett bolag med starkt varumärke, produkter i världsklass och med många kompetenta och engagerade medarbetare. Tillsammans kommer vi fortsätta att bygga på vår starka grund och leverera mervärde till våra kunder varje dag. Vi står väl rustade inför en spännande framtid, säger Stefan.

Peter kommer även fortsatt att vara engagerad i JOAB:s utveckling tillsammans med övriga i styrelsen för JOAB-koncernen.

– Jag är stolt och glad över att ha varit med i över 20 år och sett JOAB växa från en omsättning på drygt 100 miljoner till närmare en miljard. Men efter 20 år som vd känner jag att det är dags för någon annan att ta över stafettpinnen. Vi har nu jobbat några år ihop och det känns väldigt tryggt att lämna över till Stefan. Jag ser fram emot att fortsätta att arbeta tillsammans med Stefan från min roll som styrelseledamot, säger Peter Olsson.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-26 12:57
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Joab Vd-skifte