Extra allt - det är den korta summeringen av dragbilen som nu är i Alexanders Bechs ägo. Extra allt - det är den korta summeringen av dragbilen som nu är i Alexanders Bechs ägo.

Scanian med ”extra allt”

Det finns lastbilar. En i mängden-lastbilar om ni vill. Och så finns det lastbilar med extra allt. En sådan är den Scania R520 Streamline som nyligen auktionerades ut på Klaravik. Med en hytt som kan jämföras med en hotellsvit och en minst sagt lysande belysning har den få jämförelser på vägarna. Något som fick Alexander, på Rail Maskiner i Sjöbo, att göra sitt drag. Nu är han en spektakulär lastbil rikare.

Med en Scania DC16-motor, en aerodynamisk design och avancerade teknologiska funktioner är, dragbilen som gjord för att hantera de tuffaste vägarna och de längsta transporterna. Men det är framför allt inredningen som gör den till något alldeles extra.

Så är det, bekräftar budvinnaren Alexander Bech på Rail Maskiner.
– Att hytten har förlängts med en meter skulle jag säga är ovanligt. Sedan har hytten allt man kan tänka sig som exempelvis soffa, kaffemaskin, teve och all tänkbar belysning. Den här typen av byggen ser man inte ofta även om allt fler chaufförer uppskattar en bekväm hytt, säger Alexander.

Det finns hur många finesser som helst i bygget. Innanför dörrarna finns en kyl och rinnande vatten, dimbar innerbelysning som kan ändra färger, en elektrisk nedfällbar säng i taket, en flyttbar skiva på glider med luftstyrning, elektrisk hyttpump och en stor omvandlare som driver elektronik och apparater.

Dessa finesser är mervärden som fick Alexander och säkert många andra att haja till. När allt var sagt och gjort var det just hans företag som kammade hem jakten på Scanian för 1,2 miljoner kronor.
– Jag väntade in i det sista och hade satt ett högsta pristak för mig själv. När jag såg att den fanns inom räckhåll, ja då var det bara att köra, säger Alexander.

Rail Maskiner flyttar maskiner, både sina egna och andras, med dragbilar som denna. Från Skåne upp till Stockholmstrakten. Det är till det nyförvärvet ska användas.
– Generellt när jag köper begagnat uppskattar jag det sällsynta, inte minst med tanke på andrahandsvärdet som ofta blir ett annat, säger Alexander.

På frågan om han har något nytt köp i sikte, svarar han att det inte är omöjligt.
– Jag tittar dagligen på Klaravik, så det kan nog hända, avslutar Alexander.


Om artikeln

Publicerad: 2023-04-12 09:18
Kategori: Nyheter
Taggar: Dragbil Klaravik Lastbilsauktion Longliner Maskintransport Rail Maskiner Scania