Det är inte helt ovanligt att fruar/sambos delar fordon hos Girteka. Det är inte helt ovanligt att fruar/sambos delar fordon hos Girteka.

Så här attraherar Girteka nya förare och kunder

Yrket som lastbilschaufför innebär ett enormt ansvar som kräver engagemang och nerver av stål. Även om vi kanske inte inser det, spelar lastbilschaufförer en viktig roll i transportbranschen och i ekonomin som helhet. Deras skyldighet – att transportera varor och material till olika platser, hjälper till att hålla försörjningskedjorna fungerande och gör det möjligt för företag att fungera effektivt. Ändå kan det ibland visa sig vara en utmaning för vägtransportföretag att locka till sig nya förare och behålla befintliga. Eftersom konkurrensfördelen med bättre villkor för förare redan har uppmärksammats i flera år, får den också mer fokus än någonsin, på grund av den ständiga förarbristen i Europa.

Utbildning och träning är avgörande incitament för att säkerställa förarnas professionalism. Förhållandena bakom ratten är lika viktiga, om inte ännu mer. Att ha en mycket ung lastbilsflotta innebär att företaget är effektivare när det gäller att tillhandahålla en bekvämare miljö för förare vilket underlättar deras stress och arbetsbelastning.

Girteka, som är det största tillgångsbaserade logistikföretaget i Europa, växer och uppdaterar ständigt sin massiva flotta på över 9 200 lastbilar med de senaste off-the-market-fordonen utrustade med den senaste tekniken och lösningarna som också hjälper till att säkra säkerheten. Medelåldern på lastbilen i Girtekas flotta är 2 år. Företaget är ständigt engagerat i diskussioner med lastbilstillverkare om innovativa lösningar för att förbättra säkerhet och hållbarhet samt förbättra förarnas arbetsförhållanden.

Fordonen har olika specifikationer med olika tillval, men när det kommer till säkerhet finns det vissa standarder som Girteka strävar efter att upprätthålla i hela sin flotta. Exempelvis kommer lastbilarna med en fast maxhastighet på 82 km/h för trafiksäkerhet och minskade CO2-utsläpp. Den typ av batterier som används är endast AGM (Absorbent Glass Mat) som är en avancerad typ av blybatteri som är förseglat, spillfritt och säkrare vid en trafikolycka.

En annan säkerhetsfunktion är elektroniska bromssystem med bromsbeläggstjockleksdisplay och varning för slitage av brottbelägg. Detta är bara några lösningar som säkerställer ökad säkerhetsnivå för föraren.

Förutom lösningar för ökad säkerhet och komfort såsom extra förvaringsfack eller extra kabinisolering (termisk och akustisk), är Girtekas lastbilar också utrustade med avancerad telematik som ger transparens och realtidssynlighet (RTV) verktyg som inte bara gagnar kunden, transportören, men också föraren. Den specialiserade digitala mjukvarulösningen som används i Girtekas flotta, underlättar ett realtidsutbyte av data från förarens, chefens och kundens perspektiv.

Genom att exempelvis samla in data från alla fordonen med ytterligare variabler som vägstandarder och säkra parkeringsplatser och bensinstationer, definierar ett verktyg som kallas AI Operator den bästa möjliga vägen för lastleverans, inklusive krav relaterade till förare slips och arbetsvila eller kundernas behov. All information om vart man ska åka, vilken väg och var man ska vila eller tanka levereras till föraren via surfplattorna. Den informationen skyddar föraren från att köra fel och ger all nödvändig information som tidigare definierats och överenskommits under kommunikationen mellan föraren. Med hjälp av denna lösning kan föraren, med tydliga instruktioner och riktlinjer, fokusera på att leverera gods säkert och i tid.

Girteka har 26 års erfarenhet av att arbeta på detta sätt och man lyfter extra Girteka Driver’s Academy som alla förare som kör för Girteka kommer in i.

Varje fordon övervakas individuellt där varje inbromsning, ökad bränsleförbrukning och ndra avvikelser, registreras och kan föranleda olika åtgärder som exempelvis fortbildning. Eller, om förare kör extra bra, rendera i prisutdelningar för bästa förare.

Girteka fokuserar ständigt på förarnas villkor och uppfyller även alla formella krav,eftersom de är avgörande för framtida vägtransporter i hela Europa.
– Att ha avancerade utbildningsprogram samt att investera i den senaste lösningen, som kan optimera, förenkla och göra förarens jobb mer bekvämt, är vårt sätt att vara det första självklara valet för förarna. Med klassens bästa flotta, digitala lösningar att stödja, dedikerade team av transportchefer, förbättrar vi villkoren och säkerställer att förarjobbet blir mer attraktivt, särskilt för unga människor, sammanfattar Mindaugas Paulauskas , grundare av Girteka.

Att vara en attraktiv arbetsgivare är en av lösningarna för att hitta nya chaufförer. På bild ses Girtekas nya logotype.
Att vara en attraktiv arbetsgivare är en av lösningarna för att hitta nya chaufförer. På bild ses Girtekas nya logotype.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-21 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufförsbrist Girteka Konkurrens Mindaugas Paulaskas Säkerhetssystem