Foto: Volta Trucks Foto: Volta Trucks

Volta Trucks får europeiskt typgodkännande för Zero

Volta Trucks meddelar i dag i ett pressmeddelande att de har nått en viktig milstolpe när företagets första helelektriska 16-tons lastbil, Volta Zero, erhåller europeiskt typgodkännande.
Certifieringen European Community Vehicle Type Approval (ECWVTA) ger tillverkaren rätten att producera och sälja den helelektriska lastbilen i volymer. Certifieringen är en del i processen kring att en produkt lever upp till den europeiska lagstadgade standarden på bland annat miljö och säkerhet.

Certifieringen av Volta Zero kommer i form av en så kallad andra generationens produktionsverifikations-prototyp. Dessa ska inom kort levereras till kunder runt om i Europa som en del i en hel flotta av pilotfordon.

Dessa fordon lånas ut till kunder under längre perioder för att dessa ska få möjlighet att fullt ut förstå och prova hur den här helelektriska mellanklasslastbilen kommer att fungera i den dagliga operativa verksamheten.

Volta Trucks arbetade med experter inom ATEEL UK Ltd och ATEEL S.á.r.l., det internationella Technical Service, Société Nationale de Certification et d’Homologation (SNCH), den luxemburgska godkännandemyndigheten som överser godkännanden för det internationella UNECE samt det europeiska regelverket. Dessa myndigheter bevakade hela testningen och rapporteringen för att säkerställa certifieringen av Volta Zero.

Fordonet genomgick ett flertal tester av system och komponenter som exempelvis, bromsar, styrning, belysning och glas, samt fordonets olika säkerhetssystem.

Serietillverkade, sålda kundfordon kommer att rulla ut ur produktionen i Steyr, Österrike, tidigt under andra kvartalet 2023. Fabriken står nu redo att möta efterfrågan på den särskilt utformade helelektriska mellanklasslastbilen för stadstransporter.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-13 15:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Volta Trucks