SD tar strid för sänkta drivmedelspriser – riskerar ”regeringskris”

Sverigedemokraterna, SD, gick till val med att utlova bland annat rejält sänkta drivmedelspriser. Och efter valet har det löftet inte märkts av särskilt mycket på mackarnas pristavlor – trots att det i det så kallade Tidöavtalet framgick att även M, KD och L var med på noterna.
Men nu slår SD i klackarna och hotar på så sätt regeringen. Priserna ska ner rejält menar SD:S ekonomisk-politiske talesperson, Oscar Sjöstedt.
- Annars har vi en regeringskris, säger han till TV4.
Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politisk talesperson, SD. Foto: Riksdagen

I olika uttalanden från såväl regeringspartierna som från SD har det talats om att minska inblandningen av biobränsle i drivmedlen. M och KD pratar i termerna om att inblandningen framöver ska vara omkring sex procent. L kan tänka sig tolv till 16 procent.
– Ett objektivt faktum är att det finns ingen sådan etablerad miniminivå och då är vår tolkning att miniminivån är noll procent, säger han i TV4-intervjun.

– Det kommer komma en förändring som är ganska markant och substantiell till årsskiftet. Det kan vi vara 99,9 procent säkra på, annars har vi regeringskris, säger Oscar Sjöstedt.

Frågan, menar Sjöstedt, är viktig för partiet eftersom de anser är viktigt ”för att få ner de extremt höga priserna” på drivmedel.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-23 13:12
Kategori: Nyheter
Taggar: Drivmedelspriser Reduktionsplikt Sverigedemokraterna TV4