Menigo investerar i 10 eldrivna lastbilar

Menigo köper tio eldrivna lastbilar. Investeringen innebär att närmare 100 procent av Menigos egna fordonsflotta kommer drivas av ett fossilfritt alternativ.

För beställningen har Menigo skrivit avtal med Volvo Lastvagnar, affären är en av Volvos största gällande tunga elektrifierade fordon i Sverige. För Menigo är satsningen ett viktigt och naturligt steg i hållbarhetsarbetet där fokus ligger på att minska klimatpåverkan i alla led.

– Transporter står för en väsentlig del av koldioxidutsläppen i samhället och som ett transporttungt företag är denna investering oerhört viktig. För vår del kommer det röra sig om cirka 50 000 leveranser per år som kommer att utföras med elektrifierade lastbilar vilket känns väldigt bra, säger Martin Sagne Supply Chain and Operations Director Menigo.

Menigo förklarar i ett pressmeddelande att förutom den positiva miljöaspekten det innebär att köra på el så bidrar det även till andra fördelar. Bland annat tystare leveranser vilket möjliggör både kvälls- och nattleveranser i innerstan och tätbebyggda områden, samt en förbättrad arbetsmiljö för chauffören då brus från motorn kraftigt minskar.

– Utöver de tio eldrivna lastbilarna har vi även lagt en större beställning på biogaslastbilar vilket gör vår egen lastbilsflotta närmre 100 procent fossilfri. Vi hoppas fler i branschen kan ta inspiration från vår omställning så att vi kan göra ännu större skillnad tillsammans, avslutar Martin Sagne.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-17 14:45
Kategori: Nyheter
Taggar: Distributionstransporter Elektrifiering Menigo