Foto: Opus Bilprovning Foto: Opus Bilprovning

Infrastrukturministern invigde Opus mobila besiktningsstation

Opus Bilprovnings nya mobila besiktningsstation invigdes den 7 mars av infrastrukturminister Andreas Carlson (KD).
Den mobila stationen kommer att ambulera mellan ett flertal orter i norra Sveriges inland och glesbygd och erbjuda och utföra kontrollbesiktningar. Planerad start är april – och första ort som får besök är Särna.

Opus Bilprovning utökar nu sin verksamhet genom att starta en mobil besiktningsstation. Under senare år har ett antal kommuner, främst i norra Sverige, fått försämrad tillgång till besiktningsmöjligheter på ett antal orter och många fordonsägare har fått åka långt för att kunna besikta.

Opus Bilprovning vill med sitt initiativ ge god service i hela Sverige och har därför konstruerat och byggt en mobil besiktningsstation som kommer att erbjuda och utföra kontrollbesiktningar främst i norra Sveriges inland och glesbygd.
– Vi är glada över att nu kunna erbjuda fler fordonsägare i glesbygd möjlighet till besiktning, säger Per Rosén, vd på Opus Bilprovning.

Opus Bilprovnings nya mobila besiktningsstation, som kommer att erbjuda besiktning i norra Sveriges inland och glesbygd. Foto: Opus Bilprovning

– För mig som infrastrukturminister är det glädjande att Opus har hittat en lösning för att möta människors behov och efterfrågan att kunna besikta sin bil i de delar av landet där man idag inte har en fast station, sa Andreas Carlson vid invigningen.

Den mobila verksamheten erbjuder besiktning i Särna, Funäsdalen, Hede, Gäddede, Tärnaby, Arjeplog och Överkalix. Antalet orter kan komma att utökas, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Den mobila stationen kommer att utföra besiktningar av personbilar, lätta lastbilar, husvagnar, släp, motorcyklar samt fyrhjulingar (traktor b) och kommer att besöka varje ort två gånger under säsongen.

Priset för att besikta på den mobila stationen är detsamma som på någon av Opus Bilprovnings närliggande stationer i norra Sverige.

– Jag är glad över att inviga Opus Bilprovnings mobila besiktningsstation, som jag vet kommer att betyda mycket för väldigt många människor, sa Andreas Carlson i sitt invigningstal. Foto: Opus Bilprovning
– Jag är glad över att inviga Opus Bilprovnings mobila besiktningsstation, som jag vet kommer att betyda mycket för väldigt många människor, sa Andreas Carlson i sitt invigningstal. Foto: Opus Bilprovning

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-08 14:35
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Mobil bilprovning Opus