Från vänster Joakim Öberg MD Wibax Logistics AB, Jonas Wiklund CEO Wibax Group AB och Tore Johnsson CEO Wibax Sweden AB. Från vänster Joakim Öberg MD Wibax Logistics AB, Jonas Wiklund CEO Wibax Group AB och Tore Johnsson CEO Wibax Sweden AB.

Wibax rustar för fortsatt tillväxt

Wibax rivstartar det nya året och fortsätter sin förändringsresa med omorganisation och lagbygge. Det innefattar bland annat en ny organisation och tre nya vd:s.

Redan för två år sedan genomförde Wibax en omorganisation som syftade till att förbereda organisationen för ytterligare tillväxt. Under förra året tillsattes en koncernledning med en koncernchef på plats i Finland. Den 1 januari i år genomfördes samma organisationsupplägg i Sverige med Tore Johnsson som vd för Wibax Sverige. Jonas Wiklund fortsätter som vd för moderbolaget Wibax Group.

Det har funnits en viss otydlighet i hur Wibax organisation varit uppbyggd tidigare, menar Jonas Wiklund.
– Nu har vi en organisation som är skalbar för fortsatt tydlig tillväxt. På koncernnivå kan vi idag fokusera på långsiktighet och strategi, säger han.

Tore Johnsson som tillträdde som vd för Wibax Sverige den 1 februari, kommer närmast från rollen som vd för Luleå Science Park.
– Tores erfarenheter från att driva bolag och skapa tillväxt kommer att vara en viktig kugge i koncernens fortsatta tillväxtresa. Han är en av flera viktiga spelare i vårt lagbygge, säger Jonas Wiklund.

Den 1 februari började även Joakim Öberg som vd för svenska Wibax Logistics, tidigare marknadschef och pilot på Kallaxflyg. Joakim Öbergs tillträde innebär att Magnus Sundström, tidigare vd för Wibax Logistics, nu jobbar med logistik på koncernnivå. Där ansvarar han bland annat för Wibax stora elektrifieringsresa där 100 procent av bolagets fordonsflotta ska vara eldriven från och med 2030.

Sist, men inte minst, kliver Ilkka Hirvelä in som vd för finska Wibax Sales den 6 mars, han har tidigare varit affärschef för Kemira.

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-24 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Åkeri Godstrafik Lastbilar Logistik Transportör Wibax