Solpaneler på trailertak vinner mark

Redan 2020 började solpaneler bli aktuella att montera på trailertak. Nu fortsätter solpaneler att vinna mark, denna gång är det det brittiska åkeriet McBurney Transports som kommer att utrusta alla sina kylsläp med solpaneler från Genie Insights.

Det var 2020 som vi berättade att nederländska Vos Logistics satsat på solpaneler på trailertak. Nu satsar McBurney stort på solpaneler på alla sina kyltrailers. Efter att ha testat solpaneler under ett helt år, ska nu 146 nya kyltrailers utrustas med solpaneler från Genie Insights.

Panelerna som är på 50W monteras på trailertaken i syfte att hålla kylbatterierna fulladdade och därmed förhindra batterirelaterade haverier.

McBurney Transport Group som i december såldes till det danska företaget DFDS för 140 miljoner pund, monterade sin första solpanel på en trailer 2021. Testtrailern användes i hela Storbritannien under 12 månader och under hela det pågående försöket samlades data in från solpanelens laddningskontroll via Freeway Fleet Systems.

Genom att förhindra att batteriet laddas ur helt förlänger det batteriets livslängd. Så, enligt Genie Insights, kommer McBurney Group inte bara att se en kostnadsbesparing från minskade haverier, de kommer också att spara på för tidiga batteribyten.

Sammy Hamill, fleet manager på McBurney Transport Group, förklarade företagets beslut att montera panelerna på alla nya trailers med: ”Detta är ytterligare ett exempel på hur vi har arbetat nära Genie Insights för att förbättra prestanda för vår flotta och drifttid för våra kunder, vilket vi som företag alltid strävar att göra.”

McBurney vill ligga i framkant när det gäller att testa ny teknik
– Vi blev förvånade över att se hur en så enkel och kostnadseffektiv lösning kunde vara svaret på de batterirelaterade frågor som vi vet blir allt vanligare inom kyltransportindustrin, avslutar Sammi Hamill i Commercial Motor.

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-01 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Godstrafik. Trailer Kyltransport Lastbil McBurney Solpaneler