På IAA Transportation 2022 i Hannover, avtäcktes Ford Trucks första helelektriska lastbil. Foto: Ford Trucks. På IAA Transportation 2022 i Hannover, avtäcktes Ford Trucks första helelektriska lastbil. Foto: Ford Trucks.

Ford Trucks första helelektriska lastbil

Ford Trucks presenterade på IAA Transportation 2022 i Hannover, sin första helt nya 100 procent elektriska lastbil som enligt Ford Trucks tar stora framsteg mot en hållbar framtid för tunga transporter.

År 2030 kommer 50 procent av Ford Trucks försäljning i Europa att vara nollutsläppsfordon. Ford Trucks Generation F erbjuder teknologier som uppfyller olika behov och som täcker allt från nollutsläpp till autonoma fordon. Innovativa nya funktioner och nästa generations teknik utvecklad av Ford Trucks ska säkerställa att företaget behåller sin position inom produktion, design, produktutveckling och ny anslutningsteknik som hjälper företag att utvecklas.

Ford Trucks nya generations första elektriska lastbil är utvecklad med syftet att ”vara vägkompisen som bryr sig om sina kunder och får deras företag att blomstra”. Fordonet sticker ut med avancerade anslutningsfunktioner och man utlovar att fordonet ska vara mycket konkurrenskraftig på europeiska marknader i och med en attraktiv totalkostnad för ägaren.

Att stärka sin position i Europa är Ford Trucks högsta prioritet, säger Ford Trucks vd Serhan Turfan. Han fortsätter: ”Genom att fortsätta bygga på vår framgång på våra nuvarande marknader, planerar vi att nå 50 länder i Europa under år 2024. I linje med EU:s Green Deal och Fords globala hållbarhetsmål, tar vi ett stort steg mot vårt nollutsläppsmål för 2040 genom att expandera till europeiska marknader med våra elektriska lastbilar. På kort sikt är vårt mål att nå 50 procent av den europeiska försäljningen av nollutsläppsfordon till 2030.”