Ett skepp kommer lastat – med Samskip

Samskip öppnar kortsjötrafik mellan Island och APM Terminals i Göteborg och den 5 april anlöper för första gången det islandsägda rederiet Samskip APM Terminals Gothenburg, ett startskott för den stora kortsjösatsningen mellan Göteborg och Europa.

Från och med 5 april 2023 kommer Samskip att anlöpa APM Terminals veckovis till den nyrenoverade kajen, särskilt anpassad för kortsjötrafik. Fartyget seglar därefter vidare till Aarhus, Runavik på Färöarna och vidare till Reykjavik, för att fyra dagar senare anlända till Rotterdam.

På APM Terminals i Göteborg är man glada och stolta över att Samskip valt att styra om sin rutt via APM Terminals i Göteborg.
– Det nya anlöpet innebär inte bara en livlina mellan Island och Sverige, utan utgör även startskottet för ett konkurrenskraftigt och hållbart kortsjöerbjudande från nordens största containerhamn till kontinenten, säger Brian Bitsch, kommersiellt ansvarig på APM Terminals.

På Samskip säger Kenn Mellgren Operations Manager att man ser tydliga vinster med att anlöpa APM Terminals i Göteborg.
– Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder det omfattande järnvägsnätet från APM Terminals Gothenburg till det svenska inlandet. Sjöfart i kombination med järnväg är det absolut mest klimateffektiva sättet att frakta containers och just hållbarhet är ett av de viktigaste fundamenten i vår verksamhet, säger han.

APM Terminals Gothenburg är redo att möta framtida behov, avslutar Brian Bitsch.

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-01 15:20
Kategori: Nyheter
Taggar: APM Terminal Containertrafik Samskip Samskip van Dieren. Island