DAGAB byter till SRS cirkulära pallar – för framtiden

Den 1 februari började Dagab byta ut alla träpallar mot SRS klimatsmarta returpallar för varutransporter av frukt och grönt ut till Axfoods butiker i hela Sverige. På årsbasis handlar det om cirka 1,4 miljoner pallar och Dagab blir därmed SRS hittills största användare av Helpall grå.

På Dagab bygger man just nu framtidens starkaste logistikstruktur där automation och hållbarhet står i centrum, säger Daniel Månsson, kategoriområdeschef frukt och grönt på Dagab.
– I samband med det går vi över till att distribuera all frukt och grönt på SRS helpall som passar betydligt bättre än träpall för automatiserade flöden, säger han.

I december invigde Dagab sitt nya rikslager för frukt, grönt och blommor i Landskrona. Med det nya lagret skapas förutsättningar för ökad effektivitet och större framtida volymer. Varje dag levererar Dagab ut cirka 3800 pallar med frukt och grönt till butiker i hela landet. Genom att byta träpallar till SRS returpallar minskar Dagab sina utsläpp med över 100 ton CO2e per år.

Dagab blir nu den hittills största användaren av våra klimatsmarta pallar säger Sigrid Helgason, Key Account Manager på Svenska Retursystem.
– Vi är stolta över att tillsammans hjälpa till att reducera livsmedelsbranschens miljöpåverkan. Vi är också glada att kunna erbjuda allt fler medarbetare längs med Dagabs varuflöden en betydligt mer hälsosam arbetsmiljö, säger han.

Helpall grå är standardiserad och anpassad för automatisk hantering. Den tål hög påfrestning, är friktionssäker och fungerar bra i frysmiljö. Den väger 10 kilo mindre än en motsvarande träpall. Pallens beräknade livslängd är 15 år. Den avger inte damm eller träflisor vilket ger en mer hälsosam arbetsmiljö för alla som hanterar den genom hela flödet.

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-08 09:12
Kategori:
Taggar: CO2 Dagab Godstransport Helpall Grå Livsmedelstransport Miljö SRS