Fr Robin Kindberg kom utmärkelsen som en överraskning. Han är glad över den och tycker det är bra att djurtransportörernas arbete uppmärksammas. Fr Robin Kindberg kom utmärkelsen som en överraskning. Han är glad över den och tycker det är bra att djurtransportörernas arbete uppmärksammas.

Robin Kindberg Transport AB utsedd till Årets Djurtransportör 2022

HKScan har utsett Robin Kindberg Transport i Pålsboda till Årets Djurtransportör 2022. Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att HKScans inköps- och intransportavdelning valde just detta åkeri.

HKScans nomineringar av årets leverantör är ett etablerat hedersomnämnande bland svenska djuruppfödare. Genom att utse vinnare inom olika kategorier, så som djurslag och transporter, vill HKScan lyfta branschen, sprida kunskap och visa på goda exempel inom svensk djuruppfödning.

Robin Kindberg som är relativt ny som egen företagare i branschen, är en god företrädare för HKScan ute bland leverantörerna där djuromsorg och positivt bemötande finns i verksamheten. Åkeriet är inriktat på slakt- och livdjurstransporter av nöt- och lamm. Årligen transporteras ca 5 000 boskap och 3 000 lamm till slakt samt 2 500 livdjur. Företaget har två djurbilar och en till person anställd utöver Robin själv.

Robin trivs med sitt yrkesval och framförallt kontakten med många olika människor.
– Det är roligt att vårt arbete uppmärksammas och uppskattas. Jag är jätteglad över att få den här utmärkelsen. Det hade jag inte väntat mig, säger Robin.

Nomineringen till Årets Djurtransportör görs av HKScan Agris transportplanerare, som daglige har kontakt med företagets inköpare och leverantörer. De nominerade transportörerna bedöms enligt olika kriterier, bland annat för sitt arbete med att främja djurens naturliga beteende och hälsa, för sin förmåga att kunna anpassa produktionen till den svenska köttkonsumtionen, samt för sin framåtanda och driv att kontinuerligt vilja utveckla och förbättra sin verksamhet.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-18 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Årets Djurtransportör Djurtransportör HKScan Slaktdjur