Bring fortsätter som beredskapspartner till svenska Röda Korset. Foto: Marie Sparreus, Röda Korset.  Bring fortsätter som beredskapspartner till svenska Röda Korset. Foto: Marie Sparreus, Röda Korset. 

Bring förnyar avtal med Röda Korset

Svenska Röda Korset och Bring väljer att förnya sitt samarbetsavtal med Bring som nationell beredskapspartner. En oroligare omvärld och ökad risknivå i Sverige gör samarbetet ännu viktigare än tidigare, menar Bring.

Sedan 2018 har Bring varit beredskapspartner åt Svenska Röda Korset, och nu väljer man att förnya samarbetsavtalet med 3 år. Sedan avtalet aktiverades under 2018 har Bring hjälpt till vid flera stora kriser. Vid skogsbränderna i Västmanland hanterade Bring leveranser av mat, vatten och filtar till hjälppersonalen, och under Coronapandemin hanterades insamling och leveranser av sjukvårdsmaterial till vården.

När krig, elbrist och andra oroligheter kommer närmare oss känns det här uppdraget viktigare än någonsin, säger Hanna Jonasson, director of operations på Bring.
– I grunden handlar det om att vi lagerhåller varor och hjälper till med leveranser. Dessutom omfattar samarbetet att vår personal utbildas i första hjälpen för att kunna hjälpa till de gånger man är först på plats vid en olycka eller kris, säger hon.

Svenska Röda korset har en rad beredskapspartner inom olika områden, men Bring är den enda inom lager och logistik.
– Bring är en strategiskt viktig beredskapspartner till Röda Korset och vårt samarbete utvecklas löpande. Transport- och logistiktjänster och lagerhållning är alla viktiga funktioner i vår beredskapsorganisation, och vi är mycket stolta och tacksamma för att Bring har valt att samarbeta med oss i detta viktiga uppdrag, säger Håkan Jarlenius, Partneransvarig på Röda Korset.

Brings fordon rullar året runt och i hela landet. Det betyder att chaufförerna ofta är de som passerar eller kommer fram till ett krisdrabbat område först. Det gör logistikjätten till mycket lämpade volontärer vid kriser – oavsett om det är en större trafikolycka, en naturkatastrof eller annat.

Samarbetet mellan Bring och Svenska Röda Korset innebär att:
Bring lagerhåller materiel och utrustning (exempelvis Röda Korset-västar, filtar, ficklampor, tomma vattenbehållare och första hjälpen-utrustning) på utvalda terminaler i olika delar av landet.
Bring transporterar materiel från lagerlokal till krisdrabbad plats.
Brings personal (både chaufförer, lagerpersonal och administrativ personal) utbildas inom första hjälpen och krisstöd, för att kunna hjälpa till i de fall någon från Bring är först på plats.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-17 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Bring Första Hjälpen Krigsutrustning Logistik Röda Korset