Foto: Scania Foto: Scania

Scania delar in återförsäljarnätverket i Mälardalen i två regioner

Efter Scania Sverige AB:s förvärv av den privata återförsäljaren Arver AB i september, fortsätter arbetet med övertagandet och integrationen. För att kunna komma närmare kunderna delas verksamheten vid de åtta orterna i Mälardalen in i två regioner.

Den 1 december tog Scania Sverige över verksamheten i Mälardalen i praktiken. Arver, som från och med nu är ett helägt dotterbolag till Scania Sverige, kommer den 1 maj nästa år att integreras in i samma bolagsstruktur. För att förbereda integrationen på ett smidigt sätt delas verksamheten in i två regioner redan nu.

Nu fortsätter man arbetet med att genomföra integrationen tillsammans samtidigt som de har kunderna i första rummet under denna resa.
– Indelningen av regionerna följer samma struktur som övriga Scania Sverige har. I samband med detta ersätts också varumärket Arver med Scania Sverige, säger David Källsäter, vd vid Scania Sverige.

Den ena regionen består av orterna Örebro, Karlskoga, Västerås och Sala och får namnet Region Örebro Västmanland. Niclas Granström, med förflutet som bland annat ansvarig för Scania Syd, blir återförsäljarchef för regionen.

Driftställena Norrköping, Nyköping, Eskilstuna och Katrineholm blir en egen organisation under namnet Region Norrköping Södermanland, där Rickard Arvidsson, tidigare chef för Region Stockholm Uppland, blir ansvarig.

Genom delningen vill de öka närheten till kunderna och organisationen.
– Gemensamma centrala funktioner som är en viktig del av verksamheten kommer att bli en del av Scania Sveriges distributörsfunktioner, säger David Källsäter.

Verksamhet i Mälardalen, som bland annat består av lastbilsförsäljning, service, assistans och reservdelsförsäljning, omsatte i fjol totalt cirka 750 miljoner kronor och har cirka 165 anställda.

Planerna framöver är att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och kunder utifrån den nuvarande basen. Arver Lastbilar är ett välskött bolag som Scania samarbetat med i många år, med strategiskt viktiga driftställen och kompetenta medarbetare.
– I detta skede är det viktigt för oss att kunderna känner sig trygga i att verksamheten på driftställena pågår i oförändrad takt och med samma energi som alltid. Våra kunder står alltid i första rummet, säger David Källsäter.

Med affären utökar Scania Sverige den egna återförsäljarverksamheten, som sedan tidigare ansvarar för storstadsregionerna Stockholm, Malmö, Göteborg samt Uppland, Gävleborg och Dalarna. Därutöver finns det 15 fristående återförsäljarbolag runt om i landet.

Om artikeln

Publicerad: 2022-12-08 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Arvers Godstransport Lastbilsåterförsäljare Lastbilsverkstad Scania Service Vägtransport